Mahkeme Sonuçları: 12 Şüpheli Cezaevinde
Mahkeme heyeti, dosyada yer alan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ciddiyetini ve mevcut delil durumunu değerlendirerek 12 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Süreç kapsamında 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 şüpheli ise serbest kaldı.
Tutuklanan İsimler: Mahkeme kararıyla cezaevine gönderilen isimlerin baş harfleri şu şekilde açıklandı:
A. F., T. H., Ş. Ş., Ö. Y., M. A. D., B. A. H., M. Y., A. B., R. C., C. C., M. Y., E. Ç.
Adli Kontrol ile Serbest Kalanlar:
B. B. ve M. D. isimli şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.
Adliye Bahçesinde Hareketli Gece
Kararın gece yarısı açıklanmasıyla birlikte Kandıra Adliyesi bahçesinde bekleyen aileler arasında duygusal anlar yaşandı. Tutuklama kararı çıkan 12 zanlı, jandarma ve polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında cezaevine sevk edildi.
Öte yandan, dosya kapsamında firari olduğu belirlenen bir şüphelinin yakalanması için emniyet güçlerinin koordineli çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.