13 Mayıs tarihinde Kaynarca’da faaliyet gösteren bir fabrikada, LPG tankında meydana gelen gaz sızıntısı korku dolu anların yaşanmasına neden olmuştu. Sızıntı sonrası gazdan etkilenerek rahatsızlanan işçiler, hızla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (SEAH) sevk edilerek tedavi altına alınmıştı.
Sayı 8’e Yükselmişti
Olayın hemen ardından yapılan ilk açıklamalarda gazdan etkilenen işçi sayısı 3 olarak belirtilmiş, ancak ilerleyen saatlerde aynı ortamda bulunan 5 işçinin daha rahatsızlandığı bildirilmişti. Toplamda 8 işçinin zehirlenme şüphesiyle müşahede altına alındığı olayda, sağlık ekipleri titiz bir çalışma yürüttü.
Sağlık Durumları İyi
Hastanede yapılan tetkik ve tedavilerin ardından sağlık durumları normale dönen 8 işçinin tamamı, doktorların onayıyla taburcu edildi. İşçilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili incelemelerin sürdüğü bildirildi.