Muhtarlar Günü Kaynarca’da kutlandı

19 Ekim Muhtarlar günü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de kutlandı. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kaynarca Muhtarlar Derneği yönetimi tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. “Muhtarlar” adlı şiir okundu. 

GÜNCEL - 19-10-2022 16:21

Törene Kaynarca Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özer, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Tan, DEVA Partisi İlçe Başkanı Ünal Özturhan, daire amirleri ve muhtarlar katıldı. 

Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Şafak Altıntaş günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Şafak Altıntaş, “1829 yılında kurulan muhtarlık müessesesinin kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasimizin en eski örneğini temsil eden devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisidir” dedi. 

Törenden sonra Kaynarca Muhtarlar Derneği’nde tebrikler kabul edildi. Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner, Ankara’da Cumhurbaşkanı’nın açtığı Muhtarlar Evi için düzenlenen törene katıldığı için törene katılamadı. - SEDAT BALTA

Günün Diğer Haberleri