Yazgan seçimde verdiği sözü tuttu, köpek barınağı kaldırılıyor

Taşoluk, Okçular, Müezzinler köyleri başta olmak üzere çevre köylerde sorunlara neden olan Köpek Barınağı'ndaki köpek sorunu çözümlendi. Belediye Başkanı Kadir Yazgan, seçimden önce bölge halkına verdiğimiz sorunu çözdüklerini belirterek bazı yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yazgan'ın açıklaması şöyle...

GÜNCEL - 27-04-2024 09:47

Köpek barınağının tahliye sürecindeki gelişmelerle ilgili bilgi veren Kadir Yazgan şunları söyledi: "Medyabar yayın organınınızda yayımlanan 26 Nisan 2024 tarihli, “Bir seçim vaadi böyle gerçekleşti! Barınaktaki onlarca köpeği dışarıya saldılar…” başlıklı haberde belirtilen ‘barınak’ yasal bir barınak olmadığı gibi yasa ve yönetmelikler sokak hayvanlarının bir barınakta sürekli kapalı tutulması yasaklamaktadır. 

Barınakta bulunan hayvanların haberde ifade edildiği gibi, ‘akşam saatlerinde çevreye dağılmaları’ söz konusu değildir.  

Barınaktaki sokak köpekleri, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin 1. maddesi b fıkrası gereğince sağlık bakımları yapılıp görevliler tarafından alındıkları ortamlara geri bırakılmıştır. 

KÖPEKLER YOLU İŞGAL ETMİŞTİ

Ayrıca söz konusu barınağın kapısı yasa gereği sürekli kapalı tutulamadığından geçmiş dönem belediye yönetimi döneminde barınağın önünde biriken köpekler insan sağlığı için tehlike arz etmişler, yoldan yaya geçilmesi mümkün olmamıştır. Haberlere de konu olan insan ısırma, besi hayvanlarına saldırma vakaları gerçekleşmiştir. 

TARIM VE HAYVANCILIĞA ZARAR

Haberinizde de belirtildiği gibi başta Taşoluk, Okçular ve Müezzinler mahalleleriyle çevre mahallede yaşayan vatandaşlarımız toplu halde tutulan hayvanların hayvancılık ve tarımsal faaliyete zarar verdikleri, başta çocuk ve insanlar için tehlike arzettikleri için yasal olmayan barınağın kaldırılmasını talep etmişlerdir. Biz de seçimi kazanmamız durumunda yasaları uygulayarak barınağı kaldıracağımız sözünü verdik. Şimdi o sözümüzü yerine getirerek bölgedeki sorunu ortadan kaldırdık. Ayrıca şu anda barınakta 50 sokak köpeğinin bakımı yapılmakta kısırlaştırma işlemi için bekletilmektedirlerdir. Bu vesileyle cevap hakkımızı kullanarak kamuoyunu ve siz değerli basın mensuplarınızı bilgilendirmek istedik. İyi yayınlar dileriz.” Kadir Yazgan Kaynarca Belediye Başkanı.

Günün Diğer Haberleri