İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 427 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği belirtildi. Eski Kaynarca Kaymakamı Ersin Emiroğlu Sakarya Vali Yardımcısı, Konya Ilgın'da olaylar sonrası merkeze alınan Yunus Fatih Kadiroğlu ise Bilecik Vali Yardımcılığına atandı.
Resmi Gazetede yayınlanan son kararname ile Sakarya'da 5 ilçenin Kaymakamı değişti. Kararname ile ayrıca Sakarya'ya 4 Vali Yardımcısı gelirken 3 Vali Yardımcısı ise başka illere atandı
SAKARYA VALİ YARDIMCILIKLARINA
Mersin Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Aksaray Sultanhanı Kaymakamı Murat Karasu, Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut ve İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir atandı. Mevcut Vali Yardımcılarından Abdullah Rauf Ulusoy Kocaeli Vali Yardımcılığına, Halil Serdar Cevheroğlu Bursa Vali Yardımcılığına ve Mehmet Fatih Çiçekli ise İstanbul Vali Yardımcılığına getirildi.
ATAMALAR
SÖĞÜTLÜ
Söğütlü ilçesine Artvin Vali Yardımcısı Cevat Uyanık atanırken Esengül Korkmaz Çilekli İstanbul Beykoz Kaymakamı oldu.
HENDEK
Hendek Kaymakamlığına Afyon Emirdağ Kaymakamı Halil İbrahim Acır atandı. Mevcut Kaymakam Fatih Kaya'nın ise 2019'daki ataması iptal edilerek Bingöl Hukuk Müşavirliğine atandı.
GEYVE
Geyve Kaymakamı İlyas Memiş Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığına atanırken yerine ise Konya Cihanbeyli Kaymakamı Mustafa Kutlu atandı
KARASU
Kırklareli Pınarhisar Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı Karasu Kaymakamı olurken mevcut kaymakam Aziz Mercan ise Yalova Vali Yardımcısı oldu.
PAMUKOVA
Düzce Kaynaşlı Kaymakamı Cemal Demiryürek atanırken mevcut Kaymakam Recai Karal ise Bursa İznik Kaymakamı oldu.