Adapazarı Ziraat Odası 26'ncı Olağan Genel Kurulu Sakarya Ticaret Borsası Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seçimde Ercan Ateş ile Erhan Kaya yarıştı.

108 delegenin oy kullandığı kongreye programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, siyasi parti il temsilcileri, SESOB’a bağlı oda başkanları, kamu ve sivil toplum temsilcileri çok sayıda delege katıldı. Ali Şener Bayraktar'ın başkanlık yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Şemsi Bayraktar'ın kongreye mesajının okunması ile devam etti. Faaliyet raporları okundu.

MAHALLE ZİYARETLERİ

Kongrede konuşan Ercan Ateş; "Hiçbir çiftçimizin derdini dinlemeden ve onun derdine çözüm bulmak için çaba sarf etmeden geri çevirmedik. Odamıza ziyarete gelen ya da herhangi bir iş için gelen çiftçilerimize yöneticiler ve personeller olarak gerekli misafirperverliği ve ilgi alakayı eksik etmedik. Çiftçilerimizin odamıza geldiklerinde kendi evlerine gelmiş gibi hissettirmeye çalıştık. Belirli aralıklarla yönetim kurulu üyelerimiz, meclis kurulu üyelerimiz ve personellerimizle mahalle ziyaretlerinde bulunduk. Çiftçilerimizin kederleriyle kederlendik" dedi.

“DİLEKÇE SUNDUK”

Erhan Kaya; "Büyükşehir Belediye başkanımız çok güzel sözler verdi. Ben de diğer illerde olduğu gibi fide ve gübre desteği talep ediyorum. Üyelerimizin üye yetiştirmede karşılaşacağı problemleri çözmeye çalıştık. Büyükşehir ile biz kendi bölgemize tarımsal sulama alanları gerçekleştirdik. Biz bu konuda Büyükşehir’e teşekkür ediyoruz. Vali Kaldırım’dan randevu talep ettiğimizde talebimiz kuraklıkla ilgiliydi. Taban sularının kaybolmaması ve en az seviyede etkilenmek için bir dilekçe sunduk. Devlet Su İşleri denetim yapacak. Biz yeni bir ekibiz. Ekibimiz de Adapazarı ve Serdivan’da ürün çeşitliliğini yaratacak ve pazara sunacak ekibe sahibiz” dedi.

ÇOK YÖNLÜ ŞEHİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Değerli toprak ve güneş arasında üreten çiftçilerimiz hepinizi selamlıyorum. Sakarya'nın tarımdan sanayisine çok yönlü bir şehir. Sakarya çeşitli kuruluşlarla istişarelerde bulunarak işler yapıyoruz. Yüz güldürücü verim almak için hep birlikte çalışıyoruz. Toprak bizim her şeyimizdir. Sakarya olarak bizler tarıma çok fazla önem gösteriyoruz. Sadece alt yapı üst yapı olarak değil ama olmazsa olmaz görevlerimizi pandeminin bize hatırlattığı tarım sız yaşam yok oldu. 6 bin dönümde tarımsal işlemler yapıyoruz. Yapmadığınız kalmadı ve yaptıklarımızı da ihraç ediyor. Şehrimizde ne kadar atıl alan varsa hepsine talibiz yeter ki alan olsun biz üretelim. Sakarya da yaptığımız çalışmalar dünya da parmak ısırtacak şekilde. Geçen sene 700 ton domates elde ettik. Tüm paydaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederim" dedi.

YENİDEN BAŞKAN

Beyaz liste ile seçime katılan Ercan Ateş 73 oy, sarı liste ile seçime giren Erhan Kaya 33 oy aldı. Ateş seçimi kazanarak yeniden başkan oldu. Yeniden başkan seçilen Ateş “Bu seçimin kaybedeni yok bütün çiftçilerimiz kazandı gelen ve oy kullanan herkese teşekkür ederim” dedi.

Advert