Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle: “Son olarak ekipler Kaynarca’nın Kocaeli sınırına çok yakın bir noktada bulunan Arifağa ve Başoğlu grup yolunu sil baştan yeniliyor.

25 bin ton dolgu malzemesi

 

Grup yolunun tamamında zamanla oluşan deformeler sonucunda 25 bin ton alt temel dolgu malzemesi ile zemin iyileştirmesi yapılarak sıcak asfalt öncesi hazır hale getirildi. Güzergâhta yapılan bu iyileştirme çalışması sonrası, uzun yıllar konforlu ve güvenli bir sürüşü bölge halkı ile bulaştıracak.

 

4 bin 600 asfalt

 

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri kırsal alanların ulaşımlarını konforlu hale taşımak için yoğun mesai harcıyor. 4 kilometrelik grup yolu 4 bin 600 ton asfalt ile yeni yüzüne kavuşturulacak. Arifağa ve Başoğlu mahallerinde işlemler tamamlandığında ilçe merkezi ve mahalleler arası ulaşım çok daha rahat bir şekilde yapılabilecek.

 

Şehrin kuzeyine hayırlı olsun

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’nin paylaştığı ‘asfaltsız yol kalmayacak’ hedefine ulaşmak, şehrimiz ulaşım ağlarını yenilenen yüzleriyle hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için gayretle çalışıyoruz. Son olarak Sakarya’nın en kuzeyi diyebileceğimiz Kocaeli sınırına çok yakın bir noktada zemin iyileştirme çalışmalarını tamamlayarak, sıcak asfalt çalışmalarımızı başlattık. 4 kilometrelik grup yolunda tüm işlemler tamamlandığı zaman Kaynarca’mıza yakışacak bir güzergâhı vatandaşlarımızla buluşturacağız.”

Advert