Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Çiftçi Destek Kredisi'nin uygulamaya geçeceğinin müjdesini veren Erdoğan, "Bu kredi çiftçilerimiz hasat dönemine kadar yapacakları her harcamaları için kullanabilecek. Kişi başına 250 bin lira verilecek. Faiz süresi yüzde 9,75. Vadesi 36 ay olacak." ifadelerini kullandı. İşte çiftçiler için hayata geçirilecek yeni destek kredilerinin vade ve faiz onları…

AÇIKLAMADAN BAZI BAŞLIKLAR

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek bu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 9,75 ve vade süresi 36 aya kadar olacaktır.

 

Hükümetlerimiz döneminde çiftçilerimize verdiğimiz desteklerin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ortaya koyduk. Tarım sektörü ve ana unsuru olan çiftçilerimizi bir bütün olarak görüyoruz. Tarlasını en modern ekipmanlarla süren çiftçilerimiz ile bu makinaları üretenleri ayrı tutmuyoruz.

 

Ülkemizin 81 ilinden 2 bine yakın çiftçimizle işletme sahibimizle gerçekleştirdiğimiz bugünkü buluşmayı da tüm bu gayretlerin özeti olarak değerlendiriyoruz.

 

"Devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor"

Biraz önce genç, kadın çiftçilerimizin konuşmalarının özetini dinledik.

 

 

Toprağı aşkla sevgiyle işleyen 1 milyonu aşkın çiftçimizin kendisine sunulan kredi imkanını üretime dönüştürdüğünü, emeklerimizin boşa gitmediğini ispat ediyor.

 

Bu tablo karşısında bizde, Tarım ve Orman Bakanlığımızla, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yürüttüğümüz çalışmaları daha ileriye taşıma şevki kazanıyoruz.

 

Meraların korunmasından depolama ve satış kanallarının geliştirilmesine kadar her alanda sürekli hedef büyütüyoruz. Çiftçilerimizin alın terilerinin karşılığını alabilmelerini sağlıyoruz.

 

Çiftçi destek kredisi hayata geçiyor

Çiftçi Destek Kredisinin uygulamaya geçeceğinin müjdesiyle başlıyoruz. Bu kredi çiftçilerimiz hasat dönemine kadar yapacakları her harcamaları için kullanabilecek. Kişi başına 250 bin lira verilecek. Faiz süresi yüzde 9,75. Vadesi 36 ay olacak.

 

İkinci müjdemiz Tarımsal KOBİ Kredimiz. Uygulamaya koyacağımız Tarımsal KOBİ kredisinin üst limiti 15 milyon TL, yıllık faiz oranı yüzde 4,75 olacak.

 

Üçüncü müjdemiz Tarım Borç Transferi. Başka bankalardan yüksek faizle kredi kullanmış çiftçilerimizi Ziraat Bankası'nda sağlanacak uygun şartlarla bu yükten kurtarmayı amaçlıyoruz. Üst limiti 5 milyon, faiz oranı 9,75, vadesi 60 aydır.

 

 

Advert