Advert

EYT'liler bir kez daha yaşa takılmak istemiyor

 EYT Federasyonu Sakarya İl Başkanı Muammer Akın, “EYT'liler için net kısa ve öz olan 8 Eylül 1999 tarihindeki emeklilik şartı neyse odur. Bizler seçim malzemesi olmak istemiyoruz” dedi.

EKONOMİ - 13-12-2022 11:41

EYT'liler bir kez daha yaşa takılmak istemiyor

“MÜCADELE EDİYORUZ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yürüttüğü EYT çalışmasında sona gelindi. Detayların en geç ocak ayında açıklanması beklenirken kadınlar için 48 yaş, erkekler için 50 yaş sınırının getirileceği yönündeki açıklamalar konunun muhataplarını rahatsız etti.  Gazetemize açıklamalarda bulunan EYT Federasyonu Sakarya İl Başkanı Muammer Akın, “Bizler ilk günden beri yeni mağduriyetler yaratılmadan bir çözüm için mücadele ediyoruz. Haber kanallarında duyurulan ve konuşulan kadınlarda 48 erkeklerde 50 yaş sınırı çözüm değildir. Bunun adı emeklilikte yaşa takılanları bir daha yaşa takmaktır” dedi.

slot siteleri

“TATMİN EDİCİ DEĞİL”

Akın, “Geçen hafta perşembe akşamı bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız  EYT ile ilgili net bir şey söyler diye ümitlendik. Ne yazık ki tatmin edici bir yanıt alamadık. Sadece 'İnşallah sözümüzü tutarız. Ocak ayına sarkmaz' demekle yetindi. Oysaki EYT'liler için net kısa ve öz 8 Eylül 1999 tarihindeki emeklilik şartı neyse odur” ifadelerine yer verdi.

 

“BİR TEK BİZİ DİNLEMEDİLER”

Muammer Akın, sözlerini şöyle sürdürdü, “Aylar önce teknik çalışması biten ve meclise sunulan EYT yasası için hala veri eksikliğinden bahsediliyor. Biz EYT'liler hariç odalara kadar herkes dinlendi, bir tek biz dinlenmedik. 23 yıldır mağduriyet yaşayan bizler 20 yıldır bizi yöneten iktidar tarafından ne yazık ki işverenin istekleri 3 günde çözüldü ama bizim 23 yıllık mağduriyetimiz çözülmedi. Bizler seçim malzemesi olmak istemiyoruz.

“ŞARTLI EYT’YE HAYIR”

Bu güzide vatanın emekçileri olarak yıllardır ürettik alın teri döküp emek verdik. Ortada 23 yıldır ertelenen kazanılmış bir hak var. Hak sahipleri olarak 99 öncesi haklarımızın şartsız teslimini bekliyoruz. Şartlı EYT'ye hayır diyoruz. Ne alın terimizle ne de duygularımızla oynanmasına izin vermeyeceğiz. Biz yeni mağduriyetlere ve yeni yaşa takılanlara karşı hep beraberiz. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunumuz için hep beraber alansa alan, meydansa meydan diyoruz.”

 

“FORMÜLSÜZ EYT İSTİYORUZ''

“EYT'liler rahat bir nefes almalı” diyen Akın, “EYT haktır, EYT halktır, EYT haklıdır.  Artık yeter. Formülsüz EYT istiyoruz. Bugün işverenler çalışanlarına ‘EYT'li misiniz? İş yerinde kalıcı mısınız?’ diye soruyorlar. Eğer EYT çıkmazsa bu arkadaşlarımız ifşa olmuş olacaklar. İşe alırken 35 yaş sınırı koyan işverenler şimdi kalifiye elemanlarımızı kaybedeceğiz diye EYT'nin çıkmasını istemiyorlar. Sakarya'da her evde bir EYT'li var. Toplam 25 bin EYT’li var. Bunların ailesiyle birlikte toplamda 60 bin kişi EYT’nin çıkmasını bekliyor. Bu sayı Sakarya'da seçimi etkileyecek bir sayıdır” ifadelerine yer verdi. HABERLİSİN VE ADAPAZARI AKŞAM HABERLERİ ÖZEL HABERİ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Hamdi Şenoğlu ve ekibi beraat etti

Hamdi Şenoğlu ve ekibi beraat etti

21-03-2024 - EKONOMİ

İktidar temsilcileri karşıysa, bu kirli girişimin arkasında kimler var?

İktidar temsilcileri karşıysa, bu kirli girişimin arkasında kimler var?

17-03-2024 - EKONOMİ

Tarım arazileri 10 yılda 2,5 milyon dekar azaldı

Tarım arazileri 10 yılda 2,5 milyon dekar azaldı

15-03-2024 - EKONOMİ

Taraflar uzlaştı: Otobüsler çalışacak!

Taraflar uzlaştı: Otobüsler çalışacak!

13-03-2024 - EKONOMİ

Kaynarca’da Cuma günü elektrik kesintisi yapılmasına esnaflar tepki gösterdi

Kaynarca’da Cuma günü elektrik kesintisi yapılmasına esnaflar tepki gösterdi

08-03-2024 - EKONOMİ

kaynarca, sakarya, kaynarcahaber,