Advert

Kaynarca HEM Yazarlık Mektebi kursu tamamlandı

Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halit Molla Yazarlık Mektebi on beş haftalık eğitim sürecini ‘Hünerli Kalemler’ adlı kitap ve anlamlı bir kapanış töreniyle tamamladı.

KÜLTÜR - SANAT - 13-06-2022 16:03

Kaynarca HEM Yazarlık Mektebi kursu tamamlandı

 

Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, TYB Sakarya Şubesi’nin yazar desteği ve Kaynarca Belediyesinin kitap ve lojistik desteğiyle gerçekleştirdiği ve on beş hafta süreyle yedi yazarın yazarlık eğitimi verdiği Halit Molla Yazarlık Mektebi, 14 genç liselinin eserlerinin yer aldığı ‘Hünerli Kalemler’ adlı seçki kitabı ve düzenlenen coşkulu törenle sona erdi.

Kaynarca Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre törendeki konuşmalar şöyle gerçekleşti. 

 

Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, TYB Sakarya Şubesi Başkanı Yazar Fahri Tuna ve Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Özdemir, çok sayıda okul müdürü ve velinin de katıldığı tören, coşkulu bir havada geçti. 

 

Törenin başlangıcında konuşan Kaynarca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi, ‘İlçe Milli Eğitim olarak, akademik başarı kadar edebi ve sanatsal yeteneklerin geliştirilmesine de çok önem veriyoruz. TYB Sakarya Şubesi’yle ortaklaşa düzenlediğimiz on beş hafta süreli Halit Molla Yazarlık Mektebi de bunlardan birisi. Yazarlık Mektebimizin adına, ilçemizin yetiştirdiği İstiklal Harbimizim büyük kahramanlarından Halit Molla’yı vererek merhum büyüğümüzü gençlere hatırlatmak ve sevdirmek istedik. Kaynarcamız, Halit Molla gibi büyük bir kahramanın yanında, Falih Rıfkı Atay ve Fahri Tuna gibi yazarlar, Dr. Mehmet Özdemir gibi değerli akademisyenler yetiştirmiş bir ilçe. Bu tür projelerle inanıyorum ki Kaynarcamızdan yeni Sait Faikler, Mustafa Kutlular, Sezai Karakoçlar da yetişecektir. Bize düşen genç yeteneklerimizin önünü açmak, onlara destek olmak. Yaklaşık dört aylık sürede birbirinden değerli şair ve yazarlarımız; akademisyenlerimiz Dr. Mehmet Özdemir ve Prof. Dr. M. Kemal Aydın, şair Kadir Korkut, Küçürek öykü yazarı Arzu Özdemir, Roman yazarı M. Furkan Özren ve Masal yazarı Tülay Sayan, öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşarak onları zenginleştirdiler. Bu noktada Yazar, TYB Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna ağabeyime ayrı bir parantez açmak istiyorum: Hem kurum olarak bize proje desteği verdi hem de sekiz hafta süreyle gelip ilçemiz gençlere ders verdi. Bu arada yedi yazarımızın da hiçbir menfaat beklemeden öğrencilerimize eğitim verdiklerini belirtiyor, velilerimiz ve öğrencilerimiz adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlçemizin çalışkan Türkçe öğretmeni Rümeysa Cansever, geceli gündüzlü çalışarak yazarlık mektebimize katkı verdi. Kendisini kutluyorum. Şube Müdürüm İbrahim Karaşahin’e, eğitimlerin verildiği mekân olan Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Ayhan Alıkçı’ya, özel büro çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ‘Hünerli Kalemler’ adlı seçki kitabımızı eline alan her gencimizin mutluluğunu gözlerinden okuyorum. Kalpleri mutluluktan pır pır atıyor. Ne güzel. Böylece onlar da yazarlık yolunda ilk adımlarını atmış oldular. Söz konusu kitabımızın yayınlanmasından tutun da her bir öğrencimize 30’ar kitap seti hediye eden, projemize lojistik destek sağlayan Kaynarca Belediye Başkanımız Murat Kefli’ye de çok teşekkür ediyor ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Harbi’nin ardından söz alan TYB Sakarya Şubesi Başkanı Fahri Tuna ve SAÜ Türkçe öğretmenliği bölümü başkanı Dr. Mehmet Özdemir ise okumanın, yazmanın, yetenekleri eğitmenin ve Türkçenin önemini vurgulayan birer konuşma yaptılar.

‘Hünerli Kalemler’ adlı kitapta şiir öykü deneme ve portreleri yer alan gençlerin sahneye çıkıp eserlerini seslendirmesiyle zirveye çıkan coşku; öğretmen Yusuf Sarıyel ile öğrenci Aylin İclal Kul‘un birlikte verdiği mini konserle devam etti.

Kapanış töreni öğrenci, yönetici ve yazarların toplu hatıra fotoğraf çektirmeleriyle sona erdi.

Admin

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Müftülük 4 - 6 yaş çocukları için fener alayı düzenledi

Müftülük 4 - 6 yaş çocukları için fener alayı düzenledi

11-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Kaynarcalı öğrenciler Gazze’ye yardım için tiyatro oynadı

Kaynarcalı öğrenciler Gazze’ye yardım için tiyatro oynadı

02-03-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Özkul Aslanalp’in yeni romanı “Seyitahmet”i tanıttı

Özkul Aslanalp’in yeni romanı “Seyitahmet”i tanıttı

22-02-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Şehit askerin anısına Kütüphane açtılar

Şehit askerin anısına Kütüphane açtılar

07-02-2024 - KÜLTÜR - SANAT

Kaynarca Sosyal Dayanışma Merkezi SODAM’da Fadime Bebek kursu açılacak.

Kaynarca Sosyal Dayanışma Merkezi SODAM’da Fadime Bebek kursu açılacak.

29-01-2024 - KÜLTÜR - SANAT

kaynarca, sakarya, kaynarcahaber,