TÜRK MEDYASINDA YABANCI DÜŞMANLIĞI

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Prof. Dr. Nesrin Kenar’ın koordinatörlüğünü yaptığı “Hoşgörü Gazeteciliği, Medyada yabancı düşmanlığından nasıl kaçınılır?” konulu atölye çalışmasının birinci gününde Nesrin Kenar, yabancı düşmanlığı ve etkileri, Dr. İbrahim Seaga, dünyadaki yabancı düşmanlığının karşılaştırılması, Dr. Sentham Selvarajah Türk medyasında yabancı düşmanlığı, Prof Rajib Timalsina medyada yabancı düşmanlığı nasıl önlenir konularında konuştular. 

 

BARIŞ GAZETECİLİĞİ

Atölyenin ikinci gününde Dr. İbrahim Seaga Shaw igöçmenler ve mülteciler hakkında raporlama, Dr. Tabeenah Anjum İnsan hakları ve barış gazeteciliğine giriş, Dr. Sentham Selvarajah barış gazeteciliği konularında düşüncelerini aktardılar. 

 

SAKARYA’YI TANIDILAR

Yabancı akademisyen ve gazetecilerin konuşmacı olarak katıldığı atölye çalışmasına Türkiye’nin bir çok kentinden ve Sakarya’dan gazeteci katıldı.  Atölye çalışmasına katılan yapancı gazeteci ve il dışından gelen gazeteciler Sakarya’da gezme imkanı da buldular. Atölye çalışmasından sonra katılımcılara katılım belgesi verildi. - SEDAT BALTA

Admin

Advert