Advert

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Mezunlarına İş Garantisi

SUBÜ ve SAMİB arasında belirlenen şartları sağlayan Uygulamalı Bilimler Fakültesi mezunlarına iş garantisi verilmesine yönelik protokol imzalandı.

EĞİTİM - 09-09-2022 20:12

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Mezunlarına İş Garantisi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) arasında belirlenen şartları sağlayan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nden mezun olan öğrencilere iş garantisi verilmesine yönelik protokol imzalandı. Nitelikli istihdamın artırılması ve işletmelerin beşeri sermayelerinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan protokol, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik tarafından imza altına alındı. Törene SUBÜ Genel Sekreteri Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Sinan Esen ve Doç. Dr. Selma Kılıç Kırılmaz, Sakarya Demirciler ve Tornacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bahattin Kılınç ile SAMİB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar yer aldı.

Protokol detayları

İş garantili program kapsamında SAMİB’in garantili iş havuzuna seçilecek öğrencilerin mezuniyet not ortalamasına göre bölümünde yüzde 10’luk dilime girmiş olması ve en az C1 seviyesinde İngilizce veya Almanca dil yeterliliğine sahip olması gerekecek. Garantili iş havuzuna seçilen öğrenciler mezuniyet tarihinden itibaren en geç 20 iş günü içerisinde SAMİB’e başvuru yapmaları halinde üye firmalara yönlendirilecek ve istihdam edilecekler. Protokol Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan mezunları kapsayacak ve 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Nitelikli istihdama katkı sağlıyoruz

+1 Eğitim Modeli’nin büyük bir teveccüh gördüğünü ve her fırsatta iş garantili bölüm hedeflerini vurguladıklarını belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Çok şükür bugün SAMİB ile bunun ilk adımını atıyoruz. Uygulamalı Bilimler Fakültemizde iş teklifi oranı yüzde 88’e ulaşmış durumdaydı. Artık öğrenciler de çok daha üst sıralardan fakültemizi tercih etmeye başladılar. Keza rehberlik öğretmenlerinin tavsiyeleriyle fakültemize yerleşen öğrencilerimiz de bulunuyor. Her zaman niteliğin altını çiziyor ve uygulama becerisi kazanmanın bunun önemli bir parçası olduğunu söylüyoruz. +1 Eğitim Modelimiz kapsamında yolun başından beri birlikte çalıştığımız ve güzel işlere imza attığımız SAMİB ile ilk iş garantili bölüm protoloünü imzalamak da nasip oldu. Böylesi bölümlerimizin sayısını artırarak şehrimiz ve ülkemizin nitelikli istihdam ihtiyacına daha çok katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu protokol diğer alanlarda da iş garantili bölümler için yeni protokollere vesile olacaktır” diye konuştu.

Makine imalat sanayi daha da büyüyecek

Makine imalatçılarının ihracatta önemli bir yeri olduğun altını çizen SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Çelik, “Kaynarca’da kurulum çalışmaları devam eden Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (DOMİOSB) ile ihracat oranlarımız daha da artacak. Ayrıca şehrimize şehir dışından da fabrika açmak için yatırımcılar gelecek. OSB çevresinde çok güzel yaşam alanları oluşturacak ve bölgeyi bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Gelen talepler doğrultusunda işlerimizi daha da büyütmek için nitelikli çalışanlara ihtiyaç duyuyoruz. +1 Eğitim Modeli ile bu konuda bir rahatlama yaşamıştık. Ancak gelişimimizi sürdürebilmek için daha fazla nitelikli çalışan istihdam etmemiz gerekiyor. Bizler bu doğrultuda zaten SAMİB çatısı altında eğitimler veriyoruz. Bununla birlikte önemli bir iş ortağımız olan SUBÜ ile de iş garantili bölümler için ilk protokolümüzü imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. İnanıyoruz ki bu protokol neticesinde istihdam ettiğimiz öğrencilerle üretimimizi ve kapasitemizi çok daha yukarı seviyelere çıkaracağız.”

Birlikteliğimiz çok yönlü katkı sağlıyor

Üniversitelerle iş birliği içerisinde olmayı önemsediklerini söyleyen SAMİB Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar, “Sanayicilerimizin sorunlarına çözüm üretmek için en güçlü ortaklarımızdan birisi üniversitelerimiz. SUBÜ ile iş birliğimiz hem iş dünyasına hem üniversitemize hem öğrencilerimize hem de şehrimiz ve ülkemize katkı sağlayan bir birliktelik olarak devam ediyor. Bunun yanında öğrencilerimizin öğrencilik dönemlerinde yaşadıkları sorunlarla da ilgilenmemiz gerektiğinin farkındayız. Hep birlikte daha nice güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İki Kaynarcalı öğrencimize birincilik ödülü...

İki Kaynarcalı öğrencimize birincilik ödülü...

02-01-2024 - EĞİTİM

KESK:

KESK: "Emekçiler her geçen gün yoksullaşıyor"

28-11-2023 - EĞİTİM

Anaokullarında ücretsiz yemeğin kaldırılmasına veliler tepki gösterdi

Anaokullarında ücretsiz yemeğin kaldırılmasına veliler tepki gösterdi

02-11-2023 - EĞİTİM

Kaynarca'da eğitim veren Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Esen oldu

Kaynarca'da eğitim veren Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin Dekanı Prof. Dr. Esen oldu

05-10-2023 - EĞİTİM

Kaynarca Seyfettin Selim MYO’da ilk ders Güray Çalışkan’dan

Kaynarca Seyfettin Selim MYO’da ilk ders Güray Çalışkan’dan

04-10-2023 - EĞİTİM

kaynarca, sakarya, kaynarcahaber,