MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KATILDI

Şehit Kaymakam Mehmet Kemal Bey ve bütün şehitleri anmak için düzenlenen iftar yemeğine dernek üyelerinin yanı sıra Sakarya’daki siyasi partilerin milletvekili adayları da katıldı. CHP’den Ecevit Keleş, Kamil Özkan, Memleket Partisi’nden Fatma Kurtuluş, Zafer Partisi’nden Cihan Kolip iftar yemeği ve anma etkinliğine katılan isimler arasındaydı.  

bahsine giriş

Yemek sonunda konuşan Dernek Başkanı Yaşar Dursun, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak azınlık meselesinin Osmanlı’dan beri Türkler için büyük bir sorun olduğunu, bugün de bu azınlık sorunun düzensiz gelen göçmenlerle devam ettiğini söyledi.

AZINLIK SAYISI BELİRSİZ

Dursun, “1600’lü yıllarda Osmanlı imparatorluğumuz zayıflamaya başladıktan sonra tebaası içerisinde yaşayan Ermeniler, Rumlar Türk halkını Osmanlıyı kuran asli unsuru devamlı kapitülasyonlara sıkıştırmaya başlamış ve sömürü düzeni kurmuşlardır. Sömürdükleri Türk halkının daha da kötü günlere sürüklendiği 1800’lü yıllarda bağımsızlık istemişler ve uzun süren isyanlarda 5 milyondan fazla Müslüman Türk’ü şehit etmişlerdir. Osmanlı azınlıkların gönlünü alabilmek için kendi kaymakamı Mehmet Kemal beyi bile bile idam etmiş ve Fahrettin Türkkan Paşa Medine savunmasını yaparken Hüseyin Şerif’e yardım etmiştir. Vatan ve Hürriyet Derneği olarak kahvehanelerde, evlerde konuşulan bir konu var bunu gündeme getirmek istedik nedir bu konu. Şehrimiz dahil ülke sınırları içerisinde şu anda ne kadar azınlığın olduğu belli değil. Biz bu tecrübeleri yaşamadık mı? Tarih tekerrür mü etmeli?” diye konuştu. 

PARKA RAHAT ÇIKAMIYORUZ

 Dursun, “Bu şehirde ve Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde niçin geldiği belli olmayan 15 milyon insandan milletimiz rahatsızdır, huzursuzdur. Devleti yönetenlerin görevi öncelikle kendi ülkelerinde huzur ve güveni sağlamaktır. Adapazarı’nda halk rahatça parka çıkamıyor, saat dokuzda evlere gidiyoruz. Biz bu azınlık meselesinden çok büyük darbeler yemiş bir milletiz. Türk milleti barışçıldır ama Türk milleti tarihinden ders almayacak kadar da aptal değildir. Türk milletine soykırım uygulayanları büyük önder Mustafa Kemal Paşa bu ülkeden çıkartıp atmış ise bizde Allah’ın izniyle önderimizin izinde şehrimizi, ülkemizi bu azınlık meselesinden Adapazarı’ndan başlayan bir hareketle temizlemek istiyoruz. İnşallah temizleyeceğiz” dedi. - SEDAT BALTA

Advert