Saadet Partisi Kaynarca İlçe Başkanı ve Kaynarca Belediyesi Meclis üyesi Mustafa Tan,10 Ocak 2023 günü toplanan Belediye Meclis Toplantısı’nda komisyon seçimlerini niye protesto ederek meclisi terk ettiklerini açıkladı. 

Yerel seçimlerde AK Parti’den sonra en çok oyu alan parti olarak Saadet Partisi’nin Kaynarca Belediye Meclisi’nde ana muhalefet olduğunu belirten Mustafa Tan, komisyon seçimleri öncesinde, komisyon üye sayılarının daha önce 3’den 5’e çıkarıldığını keyfi olarak şimdi 3’e indirildiğini ifade ederek, “Bizi ana muhalefetten diskalifiye edip, bizi ordan çıkartmak istediler” dedi. 

BAĞIŞ PARALARINDA ŞEFFAF OLUNSUN

Mustafa Tan, “Kaynarcamızda bugün görüyoruz ki hiçbir hizmet yok. Kaynarca’nın yıllık bütçesi kadar bağış alınmasına rağmen yapılan hiçbir hizmet görülmüyor. Ne köylerde ne merkezde bu hizmetler yok. Bu alınan bağışların nereye gittiğinin bilgisini istiyoruz. Makbuzları görmek ve vatandaşımıza aktarmak istiyoruz. 10 Ocak’ta yapılan komisyon seçimlerinde; geçtiğimiz yıl kesilen faturalarda sıkıntılar olduğunu ve bu hizmetlerin yapılmadığını söyledik. Bunun neticesinde bu dönem bizi komisyonlara almadılar. Buradan başkana şeffaf olmasını öneriyoruz. Kaynarca’ya hizmet etmek için bu koltuklarda oturuyoruz” ifadelerini kullandı.