“Ağlarken, hayal kurarken ve kucaklaşırken gözümüzü yumarız…

Çünkü hayatta güzel şeyleri gözümüzle görmeyiz kalben hissederiz”

                                                                                                                      Pınar Akın ILDIZ

 

Değerli okurlar onu Sakarya müzesinde ilk gördüğümde sıcacık gülümsemesiyle selamlaşıp o ikimizde de mevcut Karadenizlilere has girişgenlikle sohbete dalmıştık. Beni şaşırtan farklı pek çok yeteneği ile kendisine hayran bırakmıştı.  Sanatçı ışığı dedikleri o yaldızı sözlerinde, şiirlerinden bahsederken ışıldayan gözlerinde görmüştüm. Yanılmadığımı kısa zamanda edebiyat dünyasına kazandırdığı “Gönül Pınarından İnciler” adlı şiir kitabıyla Cumhurbaşkanlığı kütüphanesi ve Üniversitelerde kütüphanelerde yerini aldığında anladım. İlahiyat mezunu din kültürü öğretmeni aynı zamanda sanat ve halk müziği  ile ilgilenen şiire gönül verip sayısız şiirleriyle şairler antolojisinde yer alan arkadaşıma sözü bırakıyorum.

1972 yılında Trabzon’da doğdum. Dört yaşımda babamın iş durumundan İzmir’e yerleştik. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra 1989’da Havva Özişbakan lisesinden mezun oldum. O yıllarda genç yaşta canım annemi kaybettim. Bir kurumun hemşirelik eğitiminden sonra Ege üniversitesi Hastanesinde hemşire olarak staj gördüm. 1994 yılında evlendim ve iki erkek çocuğu annesiyim. Yıllar sonra Üniversite okumaya karar verdim ve İlahiyat fakültesinden mezun oldum. Mezun olduğum yıllarda babamın okumamı istediği fakat mezun olduğumu göremeden babamı da kaybettim. Kutsal saydığım öğretmenlik mesleğini yapıyorum.

Müziğe olan aşkımdan dolayı ve hep bir enstrüman çalma merakımla üç yıl bağlama kurslarına gittim. İki ayrı koroda İzmir Büyükşehir belediyesinin THM korosu, Karşıyaka TSM korolarında solist ve koristim. Şarkı icra etmeyi çok seviyorum. Uzun zamandan beri şiir yazıyorum. Şiir de seslendiriyorum. Birkaç radyoda şiirlerim okundu ve kendim seslendirdim. Ayrıca antoloji kitabında şiirlerim yer aldı.

Başlıksız şairim evet. Şimdiye kadar hiçbir şiirime genelleme yapıp isim vermedim. Siz değerli okurlarımın duygularına yönelik bıraktım başlıkları. Bütün okurlarıma saygı ve sevgilerimle…

Sararıp soldu umutlarım

Varlığında yokluk yaşıyorum

Kanadı kırıldı gönlümün

Aşkına mey içiyorum

Zamanla unutursun dediler

Bense zamanla ölüyorum

Kimseye inanmazdım hep

Meğer sende yalanmışsın

Yalancı çıktın gönlüme

Neyleyim …

Pınar Akın ILDIZ