Advert

Taşoluk'a biyokütle enerji santrali

Taşoluk'a biyokütle enerji santrali
Taşoluk köyüne şimdi de biyokütle elektrik üretim tesisi…

Taşoluk'a biyokütle enerji santrali
Kaynarca Taşoluk mahallesine Biyokütle enerji santrali kurmak isteyen Payzone Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi sahibi Hakan Doğan vatandaşları bilgilendirdi. Toplantıya Taşoluk Muhtarı İsa Aktaş ve vatandaşların yanısıra Kaynarca Sivil Toplum ve Çevre Platformu Başkanı Sedat Balta da katıldı.

Taşoluk'a biyokütle enerji santrali
BACA YOK DUMAN YOK İşadamı Hakan Doğan, çalışma sistemini su sözlerle anlattı: “İki tür biyokütle santrali var bir ısıtarak, iki yakarak, bizim sistemimiz ısınma üzerine. Bizim sistemimizde baca yok, duman yok. Atık ahşap kırıntı cipslerini 900 derece ısıda ısıtarak sin gaz yaratıyoruz. Sin gazıda jenaratörle elektriği dönüştürüyoruz. Bizim ahşap atık dışında sisteme bir şey sokma şansımız yok.”

Taşoluk'a biyokütle enerji santrali
TÜRKİYE’DE BENZERİ YOK 8 Temmuz 2021 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan 30 ay süreyle geçerli ön lisans izni alan Şirket yetkilisi Hakan Doğan, Kaynarcahaber’in, “Sizin teknolojiye benzer bir üretim tesisi en yakın nerelerde var” sorumuzu, “Münih, Moskova ve Berlin. Türkiye’de bu teknoloji yok. Çünkü bu teknolojiyi bir tek ben getirebildim Amerika’dan. Rus ortaklarla yapılacak bir projedir. EPDK’dan tüm izinler alındı. Büyükşehir Belediyesi tüm onayları veriyor, Kaynarca Belediyesi’de büyükşehir verdiği için zaten onayları okeyliyor” diyerek yanıtladı.

Taşoluk'a biyokütle enerji santrali
ŞİKAYETE HAZIRLANIYORLAR Kaynarca Sivil Toplum ve Çevre Platformu Başkanı Sedat Balta, “Bu bölgede kimya sanayicilerinin talebine bile onay verildiği için bu konuda biz yoğurdu üfleyerek yiyiyoruz. Biz inceleyip kamuoyunu bilgilendireceğiz” diye konuştu. Taşoluk Mahallesi Muhtarı İsa Aktaş ve vatandaşlar çekincelerini belirterek sorular sordular. Kızılcaali köyündeki enerji santralinin çevreye verdiği zararlardan örnekler veren bazı köy sakinleri Sakarya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe vererek itiraz etmeye hazırlanıyor. - SEDAT BALTA

YORUMLAR
google-site-verification: google4bfb95c84b4b27f1.html