Açıklamadan bir bölüm şöyle: “5 yıldan beri ilk olarak Büyükşehir belediyesine bizleri umutlandıran iki ilçe belediye meclis kararı gönderildi.
Kaynarca Belediye Meclisinin Haziran ayı gündeminde OY BİRLİĞİ ile kabul edilen 41 mahallenin Kırsal Mahalle talebiyle Akyazı Belediyesince idari yargı kararı sonucu Büyükşehir Belediyesine gönderilen meclis kararları, yasa ve yönetmeliğe göre Büyükşehir Belediye Meclis gündemine alınması gerekirken yayınlanan gündemde her ikisinin de olmadığını üzülerek görmüş bulunuyoruz.
KÖYÜME DOKUNMA PLATFORMU olarak, CİMER'E yaptığımız iki başvuruya verilen doğru olmayan cevaplar nedeniyle Belediyelerin verdiği cevapları içeren dosyalarla ayrı ayrı TBMM KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMU ile TBMM DİLEKÇE KOMİSYONU BAŞKANLIĞINA ayrı ayrı başvuracak ve tüm idari ve yargısal mücadelemize devam edeceğiz.
Aracılığınızla başta Ziraat odaları olmak üzere toprak, tarım, üretim ve doğanın yaşamsal önemini bilen tüm STK'LARI ve halkımızı yakın zamanda yapmayı planladığımız konu ile ilgili bilim insanlarının katılacağı toplantılara destek vermeye, katılmaya davet ediyoruz.
İlçe Belediyelerimizin de yasayı yok sayan haksız uygulamalara son vermeye davet ediyoruz.
Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız platform olarak birlikte bulunduğumuz yoğun katılımlı bir toplantıda bu sorunun çözümü konusunda verdiği sözü tutarak Sakarya'nın gündeminden bu sorunun çıkarılacağını umuyoruz.
Topraklarımız betonlaşmasın, üretimimiz yok olmasın, milletimiz aç kalmasın, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanabilir bir Sakarya bırakalım."
HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIYA KAYDIRINIZ




Ne yazık ki halkımız ,önündeki felaketin hala farkında değil..
Sakarya'da bu önemli konunun çözümü konusunda görevini yapmayanlar çok geç olsada sorumluluklarını yerine getirmeli.
KÖYÜME DOKUNMA PLATFORMU' nun sesi olduğunuz için teşekkürler...