Mahallelerde muhtarlık, ilçelerde ve büyükşehir de başkanlık yarışı kızıştı.

Başkan adaylarından kime sorsan iddialı! Önde…

Kiminle konuşsan bu işi en iyi o yapar!

Yaşadıkları apartmandaki komşularını ikna edemeyenlerin ortalıkta seçimi kazanıyoruz iddialarını kısa bir süre daha dinleyeceğiz.

İki hafta sonra millet kararını verecek.

Milletin sözünün üstüne kimsenin laf söyleyecek durumu yok.

Son düzlükte gözlemlerimi aktarayım isterim.

Önce Büyükşehir Adayları;

AK Parti’nin Büyükşehir Adayı Yusuf Alemdar. Partilisi, muhalifi kime sorsanız “Alemdar seçimin kazananı olacak” der. Bu durumda bile en çok tempo yapan isimlerin başında Yusuf Alemdar geliyor. Kendine hedef olarak 30 Büyükşehir içerisinde en yüksek oyu alma hedefini koymuş

CHP’nin Büyükşehir Adayı Azize Çeroğlu partisinin kemikleşmiş oyunu ne kadar korursa o kadar başarılı sayılır.

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Kılıçaslan bu seçimde yarışın içinde olan birkaç ilçede kazanmak, diğer ilçe adaylarını diri tutmak, belediye meclisini önceki dönemden daha fazla isim girmesine katkı sunmak gibi birçok misyonu üstlenerek koşturuyor.

DEVA Partisi Büyükşehir Adayı Mehmet Erdoğan, iktidara en çok yüklenen en çok tartışan isim olarak yol alıyor. İddialarını sadece yazılı olarak değil video çekerek ifade ediyor.

Yeniden Refah Partisi’nin ithal Büyükşehir Adayı Selçuk Geyveli. İl başkanının geri çekilmesiyle yarışa dahil oldu. Teşkilatlardan uzak, şehri bilmeyen tavrıyla birçok ilçede yarışa ortak adaylara katkı değil eksi yazıyor. Görünen o ki 15 gün sonra bir daha uğramamak üzere şehirden ayrılıp gider.

Saadet Partisi Büyükşehir Adayı Ömer Abdullah Ayhan, yarışta farklılığını hissettiriyor. Söylemleri, davranışıyla dokunduğu herkeste iz bıraktığı kanaatindeyim. Sakaryalılar Ayhan’a partisinin ötesinde ilgi gösteriyor.

Zafer Partisi Büyükşehir Adayı Cihan Kolip, Demokrat Parti Adayı Cumhur Atay ve Memleket Partisi Adayı Ali Sarı’ya sandıktan çıkacak oyların miktarını merak edenlerdenim.

***

Değişime yakın ilçeler

Kaynarca değişime en yakın ilçe olarak görünüyor.

Kocaali, Söğütlü, Karapürçek, Taraklı ve Pamukova ilçelerinde de yarış kıyasıya devam ediyor.

Erenler’de nispeten yarış varmış gibi görünse de, bugünkü tabloya göre değişim olmayacak gibi duruyor.

Hendek’te Cumhur İttifakı’nın Adayı Turgut Babaoğlu’nun yanındayım mesajı veren AK Partili isimlerin BBP Adayı İrfan Püsküllü’ye destekleri devam ediyor. Trafik kazası sonrası evinde istirahat eden AK Parti Milletvekili Ali İnci’nin WhatsApp durumunda kısa süre kalan paylaşımı Ankara’dan görüldü.

Seçim tarihi yaklaştıkça Serdivan’da CHP adayı erimeye başladı.

Diğer ilçelerde değişim çok olası durmuyor.

Advert