AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Ahmet Köseoğlu istifa ettiklerini şu ifadelerle duyurdu: "Kurulduğu günden bu yana milletimizin refahı, birliği ve huzuru için kararlılıkla çalışan AK Parti, Türkiye'nin siyaset sahnesinde önemli bir değişimin ve dönüşümün sembolü olmuştur. Partimizin temel değerleri olan adalet, özgürlük, demokrasi ve milli birlik ruhu, Türkiye'nin güçlü bir şekilde ilerlemesi için temel bir direksiyon görevi üstlenmiştir. Toplumumuzun her kesimine kucak açan ve farklılıkları zenginlik olarak gören partimiz, ülkemizin her bir köşesinde birlik, beraberlik ve dayanışma duygusunu güçlendirmiştir.
Böylesine büyük bir siyasi oluşumun içesinde yer alarak sizlerin teveccühü ve desteğiyle çalışmaktan onur duyduğum AK Parti İlçe Başkanlığı görevimden gönül birliğiyle aldığımız karar sonucunda istifa ediyorum. Görev sürem boyunca, ilçemizin kalkınması ve refahı için büyük bir gayretle çalışmaya özen gösterdik. Projelerimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda haber lisin birçok başarı elde ettik. Birlikte yürüdüğümüz yolculuk boyunca desteklerini esirgemeyen başta Sayın Genel Başkanımıza, İl Başkanımıza ve tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi iletiyorum.
AK Parti davamızın hizmet maratonu bir türkbet giriş bayrak yarışıdır. Partimizin yüklemiş olduğu misyonu görev süremiz boyunca ve elimizden geldiğince ilçemizde taşımaya çalıştık. Bundan sonra da taşımaya devam edeceğiz.
Tüm AK Parti ailesine ve ilçe halkımıza saygılarımla"

-----------------

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı’nda önceki akşam gerçekleştirilen kritik toplantı sonrasında ilçelerde istifa edecek isimlerin listesinin belli olduğu iddia edildi! Aralarında Kaynarca İlçe Başkanı Ahmet Köseoğlu'nun da bulunduğu 1 hafta daha süre verilen ilçe başkanlarından 9’unun istifasını sunacağı kulis bilgisi konuşulur oldu..  Eylül ayı içerisinde istifalar ve yeni atamaların yapılacağı öğrenildi! 

Haberlisin internet haber sitesinin haberine göre toplantı sırasında aday adaylığı için istifasını sunan ve pazartesi günü resmi istifalarını İl Başkanlığına teslim edecek isimler belli oldu! İşte AK Parti’de sağlık sorunları ve belediye başkanlığı yarışına katılmak için görevinden istifa eden ve edecekleri belirtilen ilçe başkanlarının listesi:

Kaynarca Ahmet Köse

Arifiye Adnan Akbaş

Erenler Erdal Köse

Ferizli Muhsin Zurnacı

Karapürçek Ümit Bodur

Kocaali Ersan Demir

Sapanca Yunuş Gümüşel

Söğütlü Selçuk Kurt

Taraklı Mehmet Pilavcı

Geyve, Pamukova, Karasu, Adapazarı, Serdivan, Akyazı ve Hendek ilçe başkanlarının yerel seçimlerde görevinin başında olması bekleniyor.