AK Parti'nin merakla beklenen Sakarya ilçe belediye başkan adayları belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar olarak ilan edilmişti. 6 yıl AK Parti'de il başkanlığı yapan Yusuf Alemdar, 2009'da Serdivan Belediye Başkanı olarak seçildi ve 3 dönem görev yaptı. İl başkanlığı ve Serdivan Belediye Başkanlığı görevlerinin  ardından Yusuf Alemdar, bu kez Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere girecek.

7 İLÇEDE DEĞİŞİM

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar'ın ilan edilmesinin ardından AK Parti Sakarya ilçe belediye başkan adayları da netleşti. Serdivan, Sapanca, Pamukova, Kaynarca, Karapürçek, Söğütlü ve Kocaali'de AK Parti yeni yüzler ile seçime girecek. Serdivan'da Osman Çelik, Sapanca'da Doç. Dr. Recayi Çapoğlu, Pamukova'da Fatih Akın, Kaynarca'da Mustafa Özer, Karapürçek'te Ümit Bodur ve Kocaali'de Turan Yüzücü aday olarak gösterildi. Sapanca'da Özcan Özen, Pamukova'da Güven Övün, Kaynarca'da Murat Kefli, Karapürçek'te Orhan Yıldırım, Kocaali'de Ahmet Acar, Söğütlü'de Koray Oktay Özten AK Parti kurmayları tarafından aday gösterilmeyen isimler oldu.

AK Parti kurmayları yerel seçimler için Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Ferizli, Geyve, Karasu ilçelerinde ise mevcut belediye başkanları ile "yola devam" kararı aldı. Adapazarı'nda Mutlu Işıksu, Akyazı'da Bilal Soykan, Arifiye'de İsmail Karakullukçu, Erenler'de Rahmi Şengül, Ferizli'de İsmail Gündoğdu, Geyve'de Metin Atalay, Karasu'da İshak Sarı ile yola devam edilecek.

SAKARYA'DA 2 İLÇE MHP'YE BIRAKILDI

Sakarya'da 2 ilçe; Hendek ve Taraklı, Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi'ne (MHP) bırakıldı. Hendek'te Turgut Babaoğlu, Taraklı'da ise İbrahim Pilavcı Cumhur İttifakı'nın MHP adayları olarak açıklanmıştı. Geriye kalan tüm ilçelerde MHP, AK Parti'nin adaylarını destekleyecek.

İşte AK Parti'nin Sakarya ilçe belediye başkanı adayları

Adapazarı: Mutlu Işıksu

Akyazı: Bilal Soykan

Arifiye: İsmail Karakullukçu

Erenler: Rahmi Şengül

Ferizli: İsmail Gündoğdu

Geyve: Metin Atalay

Kocaaali: Turan Yüzücü

Karapürçek: Ümit Bodur

Karasu: İshak Sarı

Kaynarca: Mustafa Özer

Pamukova: Fatih Akın

Sapanca: Doç. Dr. Recayi Çapoğlu

Serdivan: Osman Çelik

Söğütlü: Selçuk Kurt