Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin her yıl düzenlediği başkanlar toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıda açıklamalarda bulunan SESOB başkanı Hasan Alişan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'ye sert tepki gösterdi.

YÜCE'YE REST ÇEKTİ

Başkan Hasan Alişan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'den randevu istediklerini ancak randevu verilmediği açıkladı. Alişan, Başkan Ekrem Yüce'e toplantı için davetiye gönderdiklerini ancak gelmediğini ifade etti.

ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Toplantıda başkan Hasan Alişan ''Herkes haddini bilecek, biz Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'den randevi talep ettik, ancak talep kabul görmedi. Toplantı için davetiye gönderdik gelmedi. Burada en ücra köşeden ensaf odası başkanı var ama Büyükşehir Belediye Başkanı yok, gel dinle talepleri gör ama yok. Gelmeyen herkes işine baksın'' dedi.

TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

SESOB’un her yıl düzenlemiş olduğu Başkanlar Kurulu Toplantısı bu yıl Serdivan SEN otelde gerçekleştirildi. SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Oda ve Borsa Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Divan başkanlığına SESOB başkanı Hasan Alişan, Sebzeci ve Meyveciler Odası Muzaffer Kabacan yaptı. Divan başkanlığı seçiminin ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Hasan Alişan 1 yıl içinde yapılan faliyet raporunu açıkladı.

SESOB başkanı Hasan Alişan,"Birliğimize Bağlı 61 Meslek Odamız ve bu odaların üyesi olan Birliğimize Bağl 61 Meslek Odamız ve Bu Odaların Üyesi Olan 35.827 Kayıtlı Esnaf ve Sanatkanımıza, 12 Personel ile Hizmet Vermeye Devam ediyoruz. 01.01.2023-31.08.2023 tarihleri arasında birliğimize gelen 18.588 kişiye Sicil İşlemleri Tüketici Şikayetleri,

Toplantı Eğitim

Ziyaret ve benzeri konularda hizmet verilmiştir. Sakarya genelinde 28.753 erkek esnaf, 7 bin 74 kadın esnaf olmak üzere toplam 35. 827 esnafımız hizmet vermektedir. 2023 yılı ilk 8 ayında ilçelere göre sicil işlemlerine baktığımızda yeni kayıt 3 bin 186, terk 1.362, tadil 258 dır. 2022 yılında 1.205.004 Euro, 2023 yılının ilk 8 ayında 561. 792 Euro ihracat yapıldı" şeklinde konuştu.

Kocaali Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Ali Yılmaz, "kredilerimiz ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum. Yeni düzenlemeler ile sermayesiz iş yapan bazi kesimlerimizin kredi limitlerini düşürdüler. Bizim üyelerimize sağladığımız kredi faizlerimiz ise 15’e çıktı ama bu kredilerde de yüzde 50 devlet desteği. plasman sorunu yaşadık bazı arkadaşlarımızda gecen yıl 72 buçuk milyon krediyi aldık. Şu an para sıkıntısı Sakarya birliğimizde yok diye düşünüyorum. Nace kodundan dolayı kredi limitleri dolduruldu. Sakarya da ekonomik kriz yok. plansman tutarı Sakarya da 4 buçuk milyon liradır. Bu Sakarya’da önemli bir tutardır.

Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca; Yapılan hizmet alınan kararlar hayırlı olsun. Sakarya’nın esnafının çok şükür bir sıkıntısının olmadığını görüyoruz. Kapanan esnaf sayısı açılan esnaf sayısının üçte biri. Okullar açılıyor seyyar pazar esnafımız memnun kırtasiye esnafımız memnun. Sıkıntılar olduğu zaman Ticaret İl Müdürlüğü olarak her zaman yanınızdayız. Bakan bey ile yaptığımız toplantıda, küçük esnafımız zincir market olarak tanımlanan marketlerden dolayı ciddi mağduriyet oluşturuyor dedim, konunun yakından takip edildiğini söyledi. Yakın zamanda bu kanunda bir düzenleme olacak. Daha güzel günlere hep birlikte gideceğiz"dedi.