24 TEMMUZ KUTLAMASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Sezai Matur ve Başkan Yardımcıları Sedat Balta, Hasan Coşkun ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü. Atabek sırasında SGC üyelerinin ve Sakaryalı gazetecilerin basın bayramını kutladı.

SAPANCA’DA AĞIRLAYACAĞIZ

Atabek, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken “ Özellikle kadınlarımızı maruz kaldıkları tehlikelerden korumak için kurulmuş bir komisyon gibi algılansa da biz erkeklerin de karşı karşıya kaldığı eşitsizlikleri de gidermeyi amaçlıyoruz. Yakın bir zamanda Sapanca’da uluslararası bir toplantıda parlamentolardaki benzer komisyonların üyelerini ağırlayacağız” dedi.

SORUNLARI ANLATTI

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da yerel basının içinde bulunduğu sorunları anlattı. Matur, internet medyasıyla ilgili düzenlenen yönetmeliğin uygulanmasında karşılaşan sorunları dile getirirken “ İllerin kategorileri belirlenirken nüfus ve gelişmişlik düzeylerinin dikkate alınmadığını düşünüyoruz. Kategorilerin yeniden düzenlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.