İki gün süren Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nda sigara, alkol, bağımlı davranışlar, internet, uyuşturucu bağımlılıkları başta olmak üzere her tür bağımlılık konusunda, “Ben olsaydım ne yapardım” sorusuna yanıt arandı. 

 

6 Masa etrafında her türden bağımlılıkları tartışan, düşüncelerini paylaşan katılımcılar her saatin sonunda oturum raporlarını sundu son gün çalıştay sonuç raporu yazıldı. Çalıştay Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Yaşin Çatalbaş yaptı. 

KATILIMCILAR

Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’na Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu,  İl Halk Sağlığı Müdürü Yasin Çatalbaş, Adapazarı İlçe Sağlık Müdürü Burcu Başaran Güngör, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Velican, Yeşilay Başkanı Arzu Çakır, Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Yazgan, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sedat Balta, psikologlar, sosyologlar, rehber öğretmenler, Cezaevi sosyal çalışmacıları, asker ve polisler, üniversite, müftülük, bakanlık temsilcileri katıldı.  - SEDAT BALTA

 

Çalıştayda ortaya koyulan bağımlılıkla mücadele önlemlerinden bazıları şunlar: 

 

İşyerlerinde tütün kullanılmasına izin vermeyen işletmelere yeşil bayrak verilmesi. Yerel medyada bu ödüllendirilmelere dikkat çekilmesi.

 

Sigara içmeyen kişilerin rahatsız edilmemesi için sigara içen kişilere, ‘Nasıl Sigara İçilir’ eğitimi verilmesi.”

 

Tıpkı gönüllü trafik müfettişliği gibi  fahri müfettişlerin görevlendirilmesi.

 

Belirli sayıda kişiye sigarayı bıraktıranlara ödül ve vergi muafiyeti sağlanması.

Haberin Galerisi : Sakarya Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı

Admin

Advert