AÇIKLANAN ADAYLAR

31 Mart Yerel Seçimlerine 63 gün kala Sakarya’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayları belli oldu. Buna göre seçim yarışı Cumhur İttifakı Adayı Yusuf Alemdar, CHP Adayı Azize Çeroğlu, İYİ Parti Adayı Selçuk Kılıçaslan, Saadet Partisi Adayı Ömer Ayhan, DEVA Partisi Adayı Mehmet Erdoğan, Zafer Partisi Adayı Cihan Kolip ve Memleket Partisi Adayı Ali Sarı arasında geçecek.

SAHA AVANTAJI

Açıklanan ilk adaylardan biri olan Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Yusuf Alemdar, saha çalışmalarına hızlı bir başlangıç yaptı. Partisinin rüzgarını arkasına alan Alemdar, teşkilat ziyaretleri ile başladığı seçim çalışmalarına ilçe ziyaretleri ve STK’lar ile devam ediyor. Diğer adaylar ise seçime yaklaşık 2 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen henüz sahaya inmiş değil.

NE SÖYLEYECEKLER?

Seçim çalışmaları sırasında adayların vaatleri ve ortaya koyacakları projeler dikkatle takip edilecek. Başta deprem hazırlıkları ve kentsel dönüşüm olmak üzere, trafik sorunu, geçim sıkıntısı, işsizlik ve sosyal projeler seçmenin dikkat edeceği önemli konular arasında yer alacak. Cumhur İttifakı’nın Sakarya’daki oy potansiyeli düşünüldüğünde muhalefet adaylarının ortaya koyacağı performans büyük önem taşıyacak.