FİLİSTİNLİLERE YAPILAN KATLİAMİ KINIYORUZ

Belediye Meclis Toplantısı’nın açılış konuşmasında İsrail Filistin meselesine değinen Murat Kefli, “Bu topraklar geçmişte 1517’den 1918’e kadar bizim yönetimimizde olan topraklardı. Anadolu insanı bu topraklara hep verdi. Güvenliği için, asayişi için, hac alayları için verdi, verdi, verdi. Sonuçta 1918 yılında elimizden çıktı. Ama bizim için kutsal kabul edilen o topraklara yaşanan katliama zulüme ilgisiz kalamayız. Çocuk, sivil demeden vahşet yaşatan İsrail’in zulmünü kınıyoruz. Şu ana kadar 10 binin üstünde can kaybı var bu da bizi derinden üzüyor. Burada bir insanlık katlimı, insanlık ayıbı var” diye konuştu. 

kralbet

 

ELEKTRİK HATTI TOPRAK ALTINA ALINDI

İlçe merkezinde devam eden alt yapı çalışmaları hakkında bilgi veren Murat Kefli, “Sedaş’ın elektrik hattını yer altına alma çalışması bitmek üzere, bu çalışmayı geçiktirdi ama sona geldik. Bütün Kaynarcalı hemşehrilerimize sabırlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı, işin uzamasından dolayı, hepsinden özür diliyoruz ama vatandaşımız gerçekten çok sağduyulu, Allah hepsinden razı olsun. Hepsi bizim baştacımız” dedi. 

 

VALİLİK TOPRAK KURULU’NDAN GEÇTİ

Özel İdare’nin belirlediği sınırlar ile Büyükşehir Belediyesi’nin belirlediği köy yerleşim sınırlarının örtüşmemesinden dolayı köyden mahalleye dönüşün yerleşim yerlerinde bazı binaların yerleşim alanı dışında kaldığını belirten Murat Kefli, “İki, üç yıldır yapılan çalışma Valilik Toprak Kurulu’ndan geçti. Bu kurulun kararını valiliğimiz Şehircilik ve Tarım Bakanlığımıza gönderecek oralardan da geçerse bu sınırlarımız daha genişlemiş olacak. Vatandaşımızın lehine bir durum tesis edilmiş olacak” diye konuştu. 

 

 

5 MAHALLENİN SINIRLARI BELİRLENİYOR

Gaziler, Cebek, İmamlar, Karaçalı, Yeniçam mahallelerinin kırsal yerleşme alan sınırlarının mevcut ve gelecekteki gelişme alanlarının belirlenmesi için Toprak Koruma Kurulu’nun 26 Ekim 2023 tarihli kararları ve kanunu gereğince kamu yararı kararı alınabilmesi konusu Kaynarca Belediye Meclisi’nde görüşüldü ve oy birliği ile karar verildi.

 

MUHAMMET ERKAN AYAN ADI VERİLDİ

Meclis toplantısında Merkez mahallesindeki bir çocuk parkına genç yaşta yaşamını kaybeden Muhammet Erkan Ayan’ın anısına adının verilmesine karar verildi. 

 

8 GÜNDEM MADDESİ KARARA BAĞLANDI

Kaynarca Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Murat Kefli başkanlığında yapıldı. 8 Gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda kararlar oy birliği ile alındı.

MUSTAFA TAN ELEŞTİRDİ

Saadet Partisi İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Tan, altyapı çalışmasının çok uzadığını, bundan vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, çalışmalarda kurumlar arasında işbirliğinin yetersiz olduğunu belirtten gündem dışı bir konuşma yaptı. - SEDAT BALTA

 

 

                                                                               

 

 

KAYNARCA BELEDİYE MECLİSİ’NİN 07 KASIM 2023 SALI 

GÜNÜ SAAT 11:00’DA YAPTIĞI MECLİS TOPLANTISININ GÜNDEMİ

 

 

Yoklama ve Belediye Başkanı Murat KEFLİ’nin açılış konuşması.

 

1. Gündemin Birinci Maddesi, Yazı İşleri Müdürlüğünün Teklifi;  Merkez Mahallesi Yonca Sokak, Bektaş Sokak, Gelincik Sokak ve Begonya Sokaklar arasında bulunan park alanı olarak ayrılmış çocuk parkına, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18 ve 81'inci maddeleri gereğince; Muhammet Erkan AYAN isminin verilmesi hususu 03.10.2023 tarihli 61 sayılı Meclis Kararı ile Estetik Kurul Komisyonuna havale edilmiş ve 10.10.2023 tarihinde Komisyonda görüşülmüş olup, 2023/2 sayılı Komisyon Kararı Belediye Meclisinde görüşülmek üzere Ek'te gönderilmiştir. 

 

2. Gündemin İkinci Maddesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Teklifi; Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Sakarya İli Kuzey ve Doğu Planlama Alt Bölgeleri 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Hükümleri 8.2.1. bu planda kırsal yerleşme alanları olarak tanımlanan alanlar, genelde tarım ve orman alanları içinde kalan eskiden köy statüsünde olan alanlardır. Bu alanlar, güncel verileri üzerinden (hava fotoğrafları, arazi kullanımı, varsa hâlihazır harita, vb.) mevcut yapılar göz önüne alınarak tanımlanmış olup, sınırları şematiktir. İmar planına konu edilecek sınırlar kırsal yerleşme alan sınırları olarak kabul edilir. İlgili kurumunca, planı olmayan Mahallelerin kırsal yerleşme alan sınır tespitlerinin onaylı ve güncel hâlihazır haritalar esas alınarak yaptırılması zorunludur. “Kırsal yerleşme alan sınırı” yerleşmelerin mevcut ve müstakbel gelişme alanlarını kapsayacak şekilde belirlenerek, belediyesince onaylanacaktır, Maddesine istinaden ve 26 Ekim 2023 tarihli Toprak Koruma Kurulu 191/22 sayılı Kararı ile uygun görülen GAZİLER  Mahallesi kırsal yerleşme alan sınırı için , 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13/d ve/veya 14/b maddeleri kapsamında gerekli kamu yararı kararının alınabilmesi için Meclis Kararı alınması hususunun görüşülmesi.

 

3. Gündemin Üçüncü Maddesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Teklifi; Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Sakarya İli Kuzey ve Doğu Planlama Alt Bölgeleri 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Hükümleri 8.2.1. bu planda kırsal yerleşme alanları olarak tanımlanan alanlar, genelde tarım ve orman alanları içinde kalan eskiden köy statüsünde olan alanlardır. Bu alanlar, güncel veriler üzerinden (hava fotoğrafları, arazi kullanımı, varsa hâlihazır harita, vb.) mevcut yapılar göz önüne alınarak tanımlanmış olup, sınırları şematiktir. İmar planına konu edilecek sınırlar kırsal yerleşme alan sınırları olarak kabul edilir. İlgili kurumunca, planı olmayan Mahallelerin kırsal yerleşme alan sınır tespitlerinin onaylı ve güncel hâlihazır haritalar esas alınarak yaptırılması zorunludur. “Kırsal yerleşme alan sınırı” yerleşmelerin mevcut ve müstakbel gelişme alanlarını kapsayacak şekilde belirlenerek, belediyesince onaylanacaktır. Maddesine istinaden ve 26 Ekim 2023 tarihli Toprak Koruma Kurulu 191/21 sayılı Kararı ile değiştirilerek uygun görülen CEBEK Mahallesi kırsal yerleşme alan sınırı için, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13/d ve/veya 14/b maddeleri kapsamında gerekli kamu yararı kararının alınabilmesi için Meclis Kararı alınması hususunun görüşülmesi.

 

4. Gündemin Dördüncü Maddesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Teklifi; Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Sakarya İli Kuzey ve Doğu Planlama Alt Bölgeleri 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Hükümleri 8.2.1. bu planda kırsal yerleşme alanları olarak tanımlanan alanlar, genelde tarım ve orman alanları içinde kalan eskiden köy statüsünde olan alanlardır. Bu alanlar, güncel veriler üzerinden (hava fotoğrafları, arazi kullanımı, varsa hâlihazır harita, vb.) mevcut yapılar göz önüne alınarak tanımlanmış olup, sınırları şematiktir. İmar planına konu edilecek sınırlar kırsal yerleşme alan sınırları olarak kabul edilir. İlgili kurumunca, planı olmayan mahallelerin kırsal yerleşme alan sınır tespitlerinin onaylı ve güncel hâlihazır haritalar esas alınarak yaptırılması zorunludur. “Kırsal yerleşme alan sınırı” yerleşmelerin mevcut ve müstakbel gelişme alanlarını kapsayacak şekilde belirlenerek Belediyesince onaylanacaktır. Maddesine istinaden ve 26 Ekim 2023 tarihli Toprak Koruma Kurulu 191/20 sayılı Kararı ile uygun görülen İMAMLAR Mahallesi kırsal yerleşme alan sınırı için, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13/d ve/veya 14/b maddeleri kapsamında gerekli kamu yararı kararının alınabilmesi için Meclis Kararı alınması hususunun görüşülmesi.

 

5. Gündemin Beşinci Maddesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Teklifi;  Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Sakarya İli Kuzey ve Doğu Planlama Alt Bölgeleri 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Hükümleri 8.2.1. bu planda kırsal yerleşme alanları olarak tanımlanan alanlar, genelde tarım ve orman alanları içinde kalan eskiden köy statüsünde olan alanlardır. Bu alanlar, güncel veriler üzerinden (hava fotoğrafları, arazi kullanımı, varsa hâlihazır harita, vb.) mevcut yapılar göz önüne alınarak tanımlanmış olup, sınırları şematiktir. İmar planına konu edilecek sınırlar kırsal yerleşme alan sınırları olarak kabul edilir. İlgili kurumunca, planı olmayan mahallelerin kırsal yerleşme alan sınır tespitlerinin onaylı ve güncel hâlihazır haritalar esas alınarak yaptırılması zorunludur. “Kırsal yerleşme alan sınırı” yerleşmelerin mevcut ve müstakbel gelişme alanlarını kapsayacak şekilde belirlenerek, belediyesince onaylanacaktır. Maddesine istinaden ve 26 Ekim 2023 tarihli Toprak Koruma Kurulu 191/19 sayılı Kararı ile uygun görülen KARAÇALI Mahallesi Kırsal Yerleşme Alan Sınırı için, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13/d ve/veya 14/b maddeleri kapsamında gerekli kamu yararı kararının alınabilmesi için Meclis Kararı alınması hususunun görüşülmesi.

 

6. Gündemin Altıncı Maddesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Teklifi; Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Sakarya İli Kuzey Ve Doğu Planlama Alt Bölgeleri 1/25.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Hükümleri 8.2.1. bu planda kırsal yerleşme alanları olarak tanımlanan alanlar, genelde tarım ve orman alanları içinde kalan eskiden köy statüsünde olan alanlardır. Bu alanlar, güncel veriler üzerinden (hava fotoğrafları, arazi kullanımı, varsa hâlihazır harita, vb.) mevcut yapılar göz önüne alınarak tanımlanmış olup, sınırları şematiktir. İmar planına konu edilecek sınırlar kırsal yerleşme alan sınırları olarak kabul edilir. İlgili kurumunca, planı olmayan mahallelerin kırsal yerleşme alan sınır tespitlerinin onaylı ve güncel hâlihazır haritalar esas alınarak yaptırılması zorunludur. “Kırsal yerleşme alan sınırı” yerleşmelerin mevcut ve müstakbel gelişme alanlarını kapsayacak şekilde belirlenerek, belediyesince onaylanacaktır Maddesine istinaden ve 26 Ekim 2023 tarihli Toprak Koruma Kurulu 191/23 sayılı Kararı ile uygun görülen YENİÇAM Mahallesi kırsal yerleşme alan sınırı için, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 13/d ve/veya 14/b maddeleri kapsamında gerekli kamu yararı kararının alınabilmesi için Meclis Kararı alınması hususunun görüşülmesi.

 

7. Gündemin Yedinci Maddesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Teklifi; İlçemiz KIZILCAALİ Mahallesi 145 ada 167 parselde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisince 09.03.2020 tarih ve 3/122 sayılı kararıyla kabul edilen tarım ve hayvancılık tesis alanı (küçükbaş hayvan çiftliği)1/1000 ölçekli uygulama imar planı Sakarya Büyükşehir Belediyesi 1/25000 lik çevre düzeni planı hükümlerine göre artık küçükbaş hayvancılık işletmelerinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı istenmemesinden dolayı parselin tamamı için mevcut planın iptal edilmesi istenmesi ile ilgili Belediye Meclisinin 03.10.2023 tarihli 60 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilmiş olup, 13.10.2023 tarihli 7 sayılı Komisyon Raporu oy birliği ile karar verilerek Belediye Meclisinde görüşülmek üzere Ek’te gönderilmiştir.

 

 

 

 

 

 

8. Gündemin Sekizinci Maddesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Teklifi; Belediyemize ait  Kızılcaali Mahallesi 108 Ada, 351 Parsel nolu 1.040 m² yüzölçümlü taşınmazdan "5 m genişliğinde 108,61 m² lik bir alandan 108 ada 349 parsel lehine Mensure KAYACAN ve Şerife ERYILMAZ adına geçiş hakkı (irtifak hakkı) kurulması işlemleri için meclis kararının alınması talep edilmektedir.Bu sebeple, Belediyemize ait  Kızılcaali Mahallesi 108 Ada, 351 Parsel nolu 1.040 m² yüzölçümlü taşınmazdan 5393 sayılı Belediye Kanununun 18’inci maddesinin e fıkrası e) Taşınmaz mal alımına, satımına, takasına, tahsisine, tahsis şeklinin değiştirilmesine veya tahsisli bir taşınmazın kamu hizmetinde ihtiyaç duyulmaması hâlinde tahsisin kaldırılmasına; üç yıldan fazla kiralanmasına ve süresi otuz yılı geçmemek kaydıyla bunlar üzerinde sınırlı aynî hak tesisine karar vermek) ile 4721 sayılı Medeni Kanununun 747’nci maddesi - (Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebilir. Bu hak, ilk önce kendisinden bu geçidin istenmesi önceki mülkiyet ve yol durumuna göre en uygun düşen komşuya karşı ve daha sonra bundan en az zarar görecek olana karşı kullanılır. Zorunlu geçit iki tarafın menfaati gözetilerek belirlenir.) uyarınca 30 yıla kadar geçiş izni (geçit hakkı) irtifak hakkı izni işleminin yapılıp yapılamayacağı yapılacak ise, Belediye Başkanı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesi.