ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YAPTIK

Kaynarca Belediyesi olarak kendi öz kaynaklarımızla yerin zeminini temizledik, iyileştirdik. Çevre beton duvarlarını yaptık. Tel ihatalarını yaptık. Yine içerisindeki bölmeleri ayarladık. Hasta hayvanlar ve normal hayvanların kalacağı yeri ayırdık. İdari binamızı yaptık. Etrafını düzenledik. Suyumuzu çektik. Şu anda elektrik eksiğimiz var inşallah en kısa zamanda elektriğimiz de gelecek* diye konuştu.  

 

VETERİNER HEKİM GÖREVLENDİRİLECEK

Başkan Murat Kefli’nin Kaynarcahaber’e verdiği röportaj şöyle: “Bizim sokaklardan topladığımız hayvanları önce Büyükşehir Belediyemizin hayvan hastanesine götürüyoruz. Orada kısırlaştırıldıktan sonra bir hafta gözlem altında duruyor. Hayvanlar iyileşince hayvan barınağımıza getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte burada bu kısırlaştırma işlemini Kaynarca’daki hayvan barınağında yapacağız. Bir sonraki aşamada barınağımızda bir veteriner hekim görevlendireceğiz. Hayvan hastalıkları ve bakımlarını da buruda yapacağız.  

 

PARK VE BARINAK BÜTÜNLEŞECEK

Barınağımızın önünde hayırsever bir abimiz tarafından yaptırılan bir park var. Burayı da hayvan barınağı ile bütünleştireceğiz. Yaz başında ailelerimiz çocuklarıyla gidip o parkta oturabilecekler. Ordan hayvan da sahiplenebilecekler. Hayvan sahiplenmek isteyenler Kaynarca Belediyesi’ne gelerek yada direk hayvan barınağına giderek işlem yapabilecekler. Kulak numarası ve diğer kayıtlarıyla istedikleri hayvanı sahiplenebilecekler. Aradan geçen zaman içinde hayvan sahiplenenler ilçeden ayrılma gibi durumlarda hayvanı geri verebilecekler. Zaman içinde tatile gideceklerin köpeklerini emanet edebilecekleri bir düzenleme üzerine de düşünüyoruz. Bu konuda eksiklikler tamamlandığında halkımızı siz basınımız aracılığıyla bilgilendireceğiz. 

MESLEK LİSESİNE TEŞEKKÜR

Basında yer alan bazı haberler, çocukların yaşadığı sıkıntılar ve evcil hayvanlara saldırma vakalarının yaşanmaması için hayvan barınağımız Belediyemizin en önemli hizmetlerinden biri olacak. Sahamızdaki köpeklerin büyük bir kısmını buraya sağlıklı bir şekilde alacağız. Çevre düzenlemesi için 50 kamyon toprak götürdük. Düzenledik, daha da yapacak işlerimiz var. Hatta Kaynarca Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’yle birlikte köpek kulübeleri yaptık. Başta müdürümüz ve öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Biz malzemeyi aldık, o arkadaşlarımızda gönüllü olarak bize destek oldular. 

ARTAN YEMEKLERİ TAŞIYACAĞIZ

Bundan sonraki süreçte de gıda ihtiyacının tamamını yem olarak karşılamayacağız. Fabrikalarımızdan, lokantalarımızdan, düğünlerden artan yemekleri oradaki hayvancağızlarımıza taşıyacağız. Onların doğada yaşam hakkı var. Bu konuda vatandaşlarımız duyarlı, İstanbul’daki hayvan dostları da barınağımıza yem yardımı yapıyorlar hepsine teşekkür ediyoruz. Bize destek olmak, gönüllü olmak isteyen bütün vatandaşlarımızla çalışmaya hazırız. 

 

ÖLÜ TAVUK ATILMASI BÜYÜK SORUN

Büyükşehir barınağında kısırlaştırma süreci zaman aldığından köylerimizdeki köpeklerimizin tamamını bir anda toplayamıyoruz. Ama zaman için de bu düzene girecek. Bütün vatandaşlarımız duyarlı ama kendi hayvanlarının kısırlaştırılması, bakımı, aşısı gibi işlemleri yaptırırlarsa yavrulayan dişi köpeklerin yavrularının ormanlarda vahşileşmelerinin önüne daha rahat geçebiliriz. Ölü tavuk ve büyükbaş hayvan ölülerinin gömülmeden atılması da sorunu büyütüyor. 

BAKAMAYACAĞINIZ HAYVANI SAHİPLENMEYİN

Biri Büyükyanık diğeri Dudu bölgesinde koyunlara saldırı olaylarıyla ilgilendik. Büyükyanık bölgesine Karasu’dan yoğun bir hayvan girişi var. Önemli olan sorunu çözmek. Karasu Belediye Başkanımızla daha önce bu sorunu görüştük. Hassas olunması noktasında görüşmelerimiz sürüyor. Kırsaldaki vatandaşlarımızdan isteğimiz şu. Bakamayacakları, sağlık bakımlarını yapamayacakları hayvanları lütfen sahiplenmesinler. Onlar da can taşıyor, toplumda travmalara neden oluyor. Hayvan düşmanlığına da neden oluyor. 

 

BİRLİKTE HAREKET EDERSEK BAŞARACAĞIZ

Tehlikeli köpek ırklarının tamamı teslim edildi. Bizim barınağımızda tehlikeli ırklara ait bir yer yok. Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ediliyor. Bizde başıboş hayvanlar, büyük cins köpeklerine karşı önlem alıyoruz. Okula giden bir çocuğumuzun, bir bayanın, yaşlı bir teyzenin, amcanın, veya bir engelli kardeşimizin saldırıya uğramasına hepimiz ziyadesiyle üzüleceğiz. Ama geniş bir coğrafyada 360 kilometre karenin tamamında bizim Belediyemizin, zabıtalarımızın kontrol etmesi mümkün değil. Bu noktada hep birlikte hareket edersek başaracağız. Dışarıdan getirilip ilçemize bırakılan hayvanlar varsa, fotoğrafını çekip, plakasını not alıp bize bildirmeniz önemli. Gerisini biz takip ederiz. Hayvan barınağının dışındaki bir kısım hayvanı da bakımlarını yaptırdıktan sonra barınağa alacağız.” - SEDAT BALTA