ADAPAZARI AKŞAM HABERLERİ GAZETESİNDEN NAZİLE AKARSU'NUN HABERİ

EKONOMİK SORUNLAR

Türkiye 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimlerine kilitlendi.  Seçimlerin ardından göreve başlayacak yeni hükümet, ağır bir ekonomik tablo ile karşılaşacak. Özellikle tarımsal üretimde yaşanan sıkıntıların yol açtığı yüksek gıda fiyatları göreve gelecek yeni kabinenin çözmesi gereken sorunların başında gelecek. Konuyla ilgili görüşlerini sorduğumuz vatandaşlar, yeni bir zam dalgasını kaldıracak güçlerinin olmadığını ifade ederek göreve gelecek yeni hükümete mesaj verdi.

“DAHA KÖTÜ OLACAK”

Ali Kulaç, “Seçimlerin bir kısmını atlattık, 28 Mayıs’ta yeniden sandığa gideceğiz. Seçimlerden sonra vatandaşlar piyasanın biraz durulmasını beklemişti ama maalesef böyle bir şey olmadı. Ben tahmin ediyorum ki önümüzdeki seçimlerden sonra ekonomi daha da kötü olacak. Seçim öncesi iktidar piyasaya para pompaladı ortamı rahatlatmak için. Ancak bol keseden verilen bu paralar yine bizim cebimizden çıkacak. Bence, seçimlerden sonra ekonomi bugünkünden daha kötü olacak. Benim tahminim dolar seçimden sonra 35 TL olacak. Vatandaş olarak ekonomik beklentim piyasada fiyatların durulması, et yiyebilmek ve karnımızın gerçekten doyması, çocuklarımıza rahat bir hayat sunabilmek” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK İHTİYAÇ HUZUR”

Mustafa Kılınç, “Ben vatandaş olarak bugünkü halimden memnunum. Memleket demek sadece ekonomi demek değildir. Memleket demek huzur demektir. Ben 8 sene Diyarbakır’da görev yaptım. Oralarda Türkiye’nin sadece patates, soğan olmadığını anladım. Dolayısıyla memleketin en büyük ihtiyacı huzurdur. Allah’a şükür bu da ülkemizde fazlasıyla var. Terör olaylarından artık bize gına gelmişti. Artık ülkemizde şehit cenazesi çıkmıyor. Eğer çıkarsa devletimiz hesabını soruyor. Biz huzurlu olduktan sonra Allah’a şükür ekonomimiz de düzelir, her şey de olur. Ben devletimizden memnunum. 28 Mayıs’ ta da Cumhurbaşkanımız büyük bir oy oranı ile kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

“20 SENEDİR DÜZELMEDİ”

Ekonominin artık düzelmeyeceğini belirten Zeynep Dülger, “İnsanların ekonomik beklentisi ortada. İnsanlar aç, gençler işsiz… İnsanlar nasıl bir yaşam sürmek istediklerinin tercihini yaptılar aslında. Bu noktadan sonra bizim ‘insanlar aç, yoksul’ dememiz de pek bir şey ifade etmiyor. Seçim sonuçlarını hep birlikte gördük. Aynı hükümet devam ederse ekonominin daha iyiye gideceğini söyleyemem. Bir şeyler düzelecek olsaydı 20 senede zaten düzelirdi. Emekli bir öğretmen olarak benim ekonomik beklentim bank köşelerinde simit yemeğe mahkum olmamak. Pazara çıktığımda ne alacağımı 40 kere düşünmemek. Kalan ömrümde insanca bir yaşam sürebilmek” şeklinde konuştu.

“İNSANCA YAŞAYAMIYORUZ”

Mehmet Dülger, “Bir seçimi atlattık önümüzde bir seçim daha var. Ben ekonominin düzeleceğini düşünmüyorum. Hatta daha da kötüye gidecek ekonomi. Bizim vatandaş olarak ekonomik beklentimiz işsizliğe çözüm bulunması, insanca yaşayabileceğimiz bir ortam sağlanması. Bir baba eve giderken çocuklarının uyumasını beklememeli. Bu kadar üniversite mezunu varken çocuklar hala annelerinin babalarının eline bakıyorsa sizce ekonomi nasıldır? Seçimin üzerinde kaç gün geçmiş hala dürüstlükten bahsedemiyorsak, ekonomiden nasıl bahsedebiliriz? Gençler ne yapacak? Benim oğlum Almanya’ya gitti, Türkiye’de geçinemediği için. Pırıl pırıl gençlerimizi kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

“FAKİRLEŞTİKÇE FAKİRLEŞİYORUZ”

Kenan Öztürk, “Benim ekonomiden beklentim yok. Ben EYT’liyim. Sağ olsun hükümet EYT’yi çıkardı. Ben 18 yıl çalışmamın karşılığı 250 bin TL tazminat aldım. 4 sene önce sıfır daireler 250 bin TL’ydi. Şunda sıfır daireler 2 trilyon. Ben ne yapacağım? Senelerce çalışmamın karşılığı olarak ne araba alabiliyorum ne ev alabiliyorum? Ekonomiden hiç umudumuz yok, ekonomimiz çok kötü. Ben 1+1 evde kirada oturuyorum. Kira 2 bin TL. Ev sahibi 3 ay sonra 3 bin TL yapacak. Aldığım maaşla fatura mı ödeyim, kira mı ödeyeyim, yoksa yiyecek ekmek mi alayım? Türkiye’de Türk vatandaşı olarak zorluk çekiyoruz. Benim hiç umudum yok. Devletin yaptırdığı evlerden alalım diyorsun o da 1 trilyona yakın. Kuraya girsen kurada çıkmıyorsun. Öldük, bittik. Zengin malını kat kat artırıyor, geri kalan yüzde 90 ise fakirleştikçe fakirleşiyor. Biz kimden medet umalım?” şeklinde konuştu.

 
Advert