ÖNCELİK BÖLGENİN

Türkiye’de her yıl 1,5 milyon hektarlık tarım arazinin boş durduğunu tespit eden Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Nisan ayında meclisten geçen kanun teklifinin arından bakanlık, boş tarlaları kiralama işlemine başladı. Kiralama işlemi kanun çerçevesinde öncelikli olarak o bölgede ikamet eden vatandaşlara gerçekleştirilecek. Talep olmaması halinde ise tarlalar STK’lara yönlendirilecek.

FİYATLAR DÜŞECEK

Tarlaların kira bedelleri ve yetiştirilebilecek ürünlerin ilgili bakanlığın sitesinden yayınlanacağı öğrenilirken, mülkiyet hakkında kesinlikle dokunulmayacağı bilgisine ulaşıldı. Geliştirilen projenin ekonomiye yıllık olarak 14 milyar TL katkı sağlaması ve tarım ürünlerinin fiyatının düşmesinde etkili olması bekleniyor.

ÖNEMLİ ADIM

Konu ile ilgili haberlisin editörlerine konuşan Kaynarca Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar, “Projede tarlanın 2 yıldır ekilmediği tespit edildiği zaman devlete kiralama yetkisi geçiyor. Mülkiyet hakkına dokunulmadan tarla sahibine kirası veriliyor. Projeyi destekliyoruz. Ekilmeyen tarlanın ekonomiye kazandırılması için önemli bir adım” dedi. İSMAİL ERKEN'İN HABERİ