En basit hesapla evlilik hazırlığı yapan çiftlerin bu yıl en az 745 bin TL’yi gözden çıkartması gerekiyor. 

istanaibcbet.com

Yuva kurmak isteyen çiftler; çeyiz, gelinlik, takı, mobilya ve diğer giderler hesaplandığında ciddi bir maliyetin altına girmek zorunda. Sakarya özelinde yaptığımız küçük araştırmada minimum evlilik maliyetini genç çiftler için araştırdık. Sektör temsilcileri evlilik maliyetlerinin geçen seneye göre 3-4 kat arttığını, bugünkü fiyatlarla çiftlerin en az 745 bin lirayı gözden çıkartması gerektiğini ifade etti.

bonus veren siteler
Düğün maliyetleri arttı!

“GEÇ KALMASINLAR”

Sakarya’da düğün salonu işleten Mustafa Karpuz, fiyatların sürekli değiştiğini ve çiftlerin hesap yapmakta zorlandığını dile getirdi. Karpuz, “Düğün salonu ücretleri yemekli ya da yemeksiz olmak üzere değişkenlik gösteriyor. Bir düğünü 70 bin TL'ye de yapabilirsiniz, 500 bin TL'ye de… Davetli sayısı ve yapılacak organizasyon çok önemli bu aşamada. Dolayısıyla fiyatlar çiftlerin isteklerine göre değişkenlik gösterebiliyor” dedi.  

Düğün maliyetleri arttı!

ERKEN REZERVOSYON UYARISI

Çiftlere düğün tarihini beklemeden rezervasyonlarını yaptırmalarını öneren Karpuz, “Şu anki fiyatlar bile çiftlere çok yüksek geliyor. Maalesef maliyetlerden dolayı fiyatlar bu şekilde. Benim gençlere öner im rezervasyonlarını geç kalmadan yaptırmalarıdır. Başka işletmeleri bilmiyorum ama biz yıl sonuna kadar fiyatları sabit tutma kararı aldık” şeklinde konuştu.

Düğün maliyetleri arttı!

“PLAN YAPMAK ÇOK ZOR”

Yüksek maliyetler nedeniyle evlilik tarihini sürekli erteleyen çiftler ise geleceğe dönük plan yapmakta zorlanıyor. Görüşlerini sorduğumuz birçok genç yıllarca borç ödemek istemedikleri için evlilik planlarını sürekli ertelemek zorunda kaldığını belirtiyor.

Düğün maliyetleri arttı!

‘HADİ EVLENDİK YA SONRASI’

Evliliğin kendisine çok uzak olduğunu söyleyen Ali Kulaç, “Ben asgari ücretle çalışıyorum evliliği de düşünmüyorum. Evliliği düşünsem bile bu ekonomi ile çok zor maalesef. Hadi düğün yapmadık, sadece bir imza attık belediye salonunda diyelim. Bunun bir de sonrası var. Bu şartlarda nasıl ev kiralayacağız, nasıl eşya alacağız, nasıl faturaları ödeyeceğiz? Artık aynı evde 2 kişinin çalışması bile yetmiyor. Ben kendime zor yetiyorum bir de evlilik bu devirde çok zor” şeklinde konuştu.

Düğün maliyetleri arttı!

EVLİLİK VE YUVA KURMANIN MALİYETİ (MİNİMUM)

3 Tane Bilezik: 120 bin TL

Alyans: 5 bin TL

Tek Taş Yüzük: 15 bin TL

14 Ayar Altın Düğün Seti: 33 bin TL

Kadın Saati: 2 bin TL

Erkek Saati: 2 bin TL

Gelinlik: 20 bin TL

Damatlık: 7 bin TL

Kına İçin Bindallı: 3 bin TL

Gelin Bohçası: 10 bin TL

Erkek Bohçası: 10 bin TL

Mutfak Gereçleri: 80 bin TL

Yatak Odası Takımı: 36 bin TL

Yemek Odası: 25 bin TL

Oturma Odası: 38 bin TL

Buzdolabı: 21 bin TL

Çamaşır Makinası: 17 bin TL

Bulaşık Makinası: 15 bin TL

Televizyon: 17 bin TL

Elektrikli Süpürge: 4 bin TL

Düğün Salonu: 200 bin TL (Yemekli) / 100 bin TL (Yemeksiz)

Kına Gecesi (İkramsız): 50 bin TL

Ev kirası (2+1): 15 bin TL

Toplam: 745 bin TL