18.01.2024 tarihinde Büyükçekmece ilçesinde meydana gelen ve hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz olayda adı geçen Hasan Şakir Akkuş, Büyükçekmece Belediyesi’nde işçi statüsünde görev yapmış olup 14.08.2023 tarihinde emekliliğe sevk edilmiştir.

Hasan Şakir Akkuş, Büyükçekmece Belediyesi’nde görev yaptığı süre zarfında “Belediye Başkan Yardımcılığı” görevinde bulunmamıştır. Emeklilik tarihinden itibaren kurumumuzla ilişkisi kesilmiş olup Büyükçekmece Belediyesi’nde herhangi bir görevi yoktur.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek, gerçekleri paylaşmak adına bu açıklama yapılmış olup bilgilendirme metni Cumhurbaşkanlığı makamına iletilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CHP GENEL BAŞKANININ AÇIKLAMASI 

 

Büyükçekmece Belediyesi'ne operasyon... CHP'den ilk açıklama!

Büyükçekmece Belediyesi'ne düzenlenen operasyonla ilgili açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bizim itibarımızı zedelemeye çalışanlar görecekler ki; bir demokrasi şamarı da o taraftan yiyecekler bu milletten" dedi. Özgür Çelik ise, "Biz zaten şunu biliyorduk. Biz sadece bir siyasi rakibe karşı yarışmıyoruz, yarışmayacağız. Kime karşı yarıştığımızı biliyoruz" diye konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi'ne sabah saatlerinde düzenlenen ve 22 kişinin gözaltına alındığı 'rüşvetoperasyonu ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ilk açıklama geldi.

"YANINIZDAYIZ"

Beylikdüzü'ndeki Vira Kavşağı'nın açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

 

“Bu sabah yine algı yaratmak adına, böyle bu tür anlarda bunu yaparlar.  Hasan Akgün başkanımıza Büyükçekmece'de böyle çok ses getirsin diye adımlar atılıyor. Operasyonlar duyuyoruz. Bazı işler yapılıyor. Buradan söyleyeyim. Bu ve buna benzer girişimlere yeltenenler bizim itibarımızı zedelemeye çalışanlar görecekler ki; bir demokrasi şamarı da o taraftan yiyecekler bu milletten. Bu duyguyla Hasan Akgün Başkanımıza 'geçmiş olsun' diyoruz. Onun yanındayız."

ÖZGÜR ÇELİK: "SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ"

Açılışa katılan ve operasyona ilişkin İmamoğlu'nun ardından söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise, şunları söyledi:

“İstanbul İl Başkanlığı olarak sürecin takipçisiyiz. Biz zaten şunu biliyorduk. Biz sadece bir siyasi rakibe karşı yarışmıyoruz, yarışmayacağız. Kime karşı yarıştığımızı biliyoruz. Ancak aynı zamanda kamu kaynaklarına karşı yarıştığımızı da biliyoruz. Aynı zamanda medyanın yüzde 95’ine karşı yarıştığımızı da biliyoruz. Aynı zamanda hukuk sistemini, yargı sopasını kullananlara karşı yarıştığımızı da biliyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Büyükçekmece Belediyesi’ne düzenlenen rüşvet operasyonunda aralarında belediye başkan yardımcısı Nuraydın Sak ile İmar ve Şehircilik Müdürü A.Ç.’nin de bulunduğu 22 kişi, sahte raporlar düzenledikleri gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.