Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada 3 gün önce asfalt serimine başlanan ana caddede  9 bin 500 ton asfalt kullanılacağı duyuruldu. 

Açıklama şöyle, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kaynarca'nın altyapısını hızla yenilerken, ilçenin merkezinde sıcak asfalt işlemlerine başladı. Bölgeye uzun yıllar hizmet edecek şekilde tasarlanan ana cadde, tamamlanan asfalt serim işlemlerinin ardından ulaşımda büyük bir güç kazanacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SASKİ marifetiyle yapımı devam eden Kaynarca İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile bölgeye uzun yıllar hizmet verecek bir tesis inşa ediliyor.

Büyükşehir ekipleri, vatandaşların asfalt beklediği ilçenin ana caddesi olan ve sahildeki turizm noktalarına ulaşımı sağlayan ilçenin duble yolu olan Hasan Akgün Bulvarı’nı güçlü altyapıyla yeni bir yüze kavuşturdu.

UZUN SÜRELİ HİZMET

Kaynarca’nın elektrik, doğalgaz, yağmur suyu ve kanalizasyon yükünü uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde taşıyacak olan altyapı işleminin ardından, yola 8 bin ton mekanik malzeme serildi.

Yılların meydana getirdiği hasarları minimuma indiren bu işlemin ardından asfalt serimine başlandı.

Ekipler, kısa sürede caddenin ciddi bir bölümünü asfaltla buluşturdu. 9 bin 500 ton asfaltın serilmesiyle birlikte ulaşım ağı yepyeni yüzüyle hizmete açılacak.

 

SAĞLAM BİR ALTYAPI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak sağlam altyapı çalışmaları ile birlikte dönüşüm çalışmalarımızı tek tek tamamlıyoruz. Sağlam altyapı parolasıyla hareket ettiğimiz Kaynarcaya, Kaynarca İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisini kazandıracağız. SASKİ marifetiyle sokak sokak altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Sonrasında telekomünikasyon, doğalgaz ve elektrik altyapısını bir süre bekledik. Çalışmaların tamamlamasıyla üst yapı hazırlıklarımıza başladık. 8 bin ton mekanik malzeme serimi ile 9 bin 500 ton sıcak asfaltı ilçemize kazandıracağız. Kaynarca’ya hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.