ÜÇ ADAY YARIŞTI
CHP Adapazarı Olağan Kongresi, Orhangazi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Kongrede; Başkan Adayları Sabri Anıl Özkan, Şükran Gökpınar ve Eren Albayrak’ın listeleri yarıştı. Kongrenin başında salonda değişim tartışması yaşandı.
‘DEMOKRASİ ŞÖLENİ’
Kongre, Ayşe Füsun Çetin’in faaliyet raporlarını okunmasıyla başladı. Çetin; “CHP köklerini Anadolu’nun tarihinden alan bir partidir. Bu kongremiz ‘Tam bağımsız Türkiye diyen herkesin kongresidir. Bu kongre örnek bir demokrasi şöleni olacaktır. İnsanların insanca yaşayacağı bir ülke yaratmaya Adapazarı’ndan başlayalım” dedi.
DİNOZOR TEPKİSİ
Kongre sırasında söz alan Delege Üyesi Erdal Er, partide değişim olmamasını eleştirdi. Er, “Değişim değişim diyoruz ama salona baktığımız zaman genç yok. Neredeyse hepsi yaşlı, benim gibi dinozor” ifadelerine yerdi. Salonda bulunan bazı partililerin tepki göstermesi üzerine de Er, “Bırakın insanlar konuşsun. Konuşmalarına izin vermediğiniz için bu haldeyiz” diyerek salonu terk etti. Bazı delegeler de “Tabana kulak verilmiyor. Tabana kulak verin” diyerek salondan ayrıldı. Öte yandan kongrede konuşmalar uzayınca CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent ve İl Başkanı Cengiz Çiçek, kendi sıralarını savmak zorunda kaldı.
“GÖREVİN FARKINDAYIZ”
Kongrede konuşan Başkan Adayı Sabri Anıl Özkan, “Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin 4. kuşak mensubuyum. Partimizin kapısından 10 yaşında girdim, 18 yaşına geldiğimde üye oldum. 2016- 2018 yılları arası gençlik kolları il yöneticiliği, gençlik kolları kurultay delegeliği 2018-2020 yılları arası ana kademe il başkan yardımcılığı görevlerinde üyelerimizin takdiri ile bulundum. Adapazarı sokaklarında yetişmiş bir Cumhuriyet Halk Partili olarak bu duygusal görevin ağırlığının farkındayız. Yalnızca ilçe başkanlığına değil aynı zamanda yerel yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını dalgalandırmaya talibiz” şeklinde konuştu.
“MEŞALE YAKACAĞIZ”
Başkan Adayı Avukat Eren Albayrak, “4 yıla yakın süredir partimin tarafıma tevdi ettiği görev ve sorumlulukları eksiksiz yerine getirmek için çalıştım. Seçim sürecinde hiçbir ismi ve adayı ayırt etmeden elimden gelen çabayı gösterdim. Çağdaş, laik, tam bağımsız Türkiye hedefine ulaşmak için Adapazarı'ndan bir meşale yakmaya kararlıyız. Evrensel demokrat ilkeler ve partimizin temeli 6 okun dışına bir an olsun çıkmadan çalışacağımıza, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün devrim ve ilkelerine bundan evvel olduğu gibi yaşamımın her aşamasında sahip çıkacağıma söz veriyorum” dedi.
“YÜREKLİ MİÇOLARIZ”
Başkan Adayı Şükran Gökpınar da, “Şunu ifade edeyim benim için başkanlık görev değil sorumluluktur. Görev verilir sorumluluk alınır. Proje insanı değil dava insanıyım ve davam CHP Adapazarı’nı yıllardır hapsolduğu oy oranının çok çok üstüne çıkarmak ve benim gibi önünden her geçtiğimizde yüreğimizin sızladığını hissettiğimiz Adapazarı Belediyesinin başkanlık koltuğuna CHP’li bir yol arkadaşımızı oturtmak! Bizler kaptan kim olursa olsun kendini partisine adamış yürekli tayfalarız, yürekli miçolarız. Bizler cumhuriyetçileriz, halkçılarız, milliyetçileriz ve devrimcileriz” ifadelerine yer verdi.
YENİ BAŞKAN YENİ YÖNETİM
Konuşmaların ardından yapılan oylamada 202 oy alan Sabri Anıl Özkan, CHP Adapazarı İlçe Başkanı olarak seçildi. Adaylardan Şükran Gökpınar 43 , Eren Albayrak ise 98 oy alabildi. Yeni Başkan Sabri Anıl Özkan’ın Yönetim Kurulu Asil Listesi şu isimlerden oluştu: Figan Akpak, Erva Nur Alas, Fatih Bayramoğlu, Mustafa Yılmaz, Lütfi Özgöl, Büşra Baş, Kamil Usta, İsmail Çoruh, Nisanur Yavuz, YİĞİT Ömer Üdemiş, Harun Korkut, Egemen Erkmen, Recep Acet, Melek Avcı, Armağan Bıçakçı ve Latif Toska.