DAR GELİRLİYE ZULÜM

Ecevit Keleş, “Et, süt, gıda fiyatlarındaki fahiş fiyatlardan yakınan Sakaryalıları dinleyen CHP adayı Keleş, “Yıllarca çalışıp emekli olan, düşük ücrete çalışan halkımıza reva görülen bu uygulamayı kınıyorum. Bu insanımıza yapılan bir zulümdür” diye konuştu. 

 

BİR MİLYONA BİR MAĞAZA

Bir milyon nüfuslu Sakarya’da tek mağazada indirimli et satıldığını belirten Keleş, “Güya indirimli et satılıyor. Ucuz et, peynir için şehrin bir ucundan sabah karanlığında yola çıkıyorlar. Burada saatlerce kuyrukta bekliyorlar. Satılan et erkenden bitiyor çoğu evlerine geri dönüyorlar. İnsanımızı bu hale düşürenlere yazıklar olsun. 

 

ÇÖZÜM ÜRETİCİYİ DESTEKLEMEK

CHP iktidarında işe hayvan üreticisini memnun ederek başlayacağız, yem destekleriyle onlara para kazandıracağız, üretim artacak, et ucuzlayacak. Şehirde oturan aileler de gidecek mahalle kasabından, Et ve Süt Kurumu’ndan kuyruğa girmeden makul fiyatla etini alacak. Bu kadar basit. Tarımı, hayvancılığı bitirdiler. Et ve peynir almak bir lüks oldu. Çocuklarımız, en temel gıda maddesi olan süte dahi erişemiyor. Ekonomik krizin yükünü en fazla sofrasını kurmakta zorlanan, yoktan var etmeye çalışan kadınlar çekiyor. İktidarımızda, Et ve Süt Ürünleri Kurumu ile et, süt ve peynir fiyatları yarıya inecek. Vatandaşın sofrasına bereket gelecek” diye konuştu. 

Advert