Kongreye CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, İl Başkanı Cengiz Çiçek, il yöneticileri, ilçe başkanlarının, partililerin yanısıra konuk olarak Belediye Başkanı Murat Kefli, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akgünoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Celal Sağır, Küçük Kaynarca Mahallesi Muhtarı Nusret Türkmen de katıldı.

CHP’LİLER UMUTLARINI KAYBETMEMELİDİR

Divan Başkanlığını Kamil Özkan’ın yaptığı kongrede konuşan Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, büyük umutlarla seçime girildiğini ifade ederek, “Fakat net olarak söylüyorum, kaybettik. Her ne kadar 25 milyon kişi bize oy verdiyse de seçimin sonucuna baktığımızda kaybettiğimizi görüyoruz. Büyük umutlarla seçime girince aynı büyüklükteki hayal kırıklığı hepimize yansıdı” diye konuştu. CHP’lilerin umutlarını kaybetmemesi gerektiğini vurgulayan Taşkent, “Geçmişte yapılan hataları ve doğruları seçimden sonra normalde il ve ilçe danışma kurullarında tartışmamız gerekirken bunun gereği gibi yapılmadığını düşünüyorum. Son yapılan Parti Meclisi Toplantısı’nda tam 12 saat değerlendirme toplantısı yapıldı. Bütün bunlar ister istemez örgütümüzün fikir anlamında bir değişim olması gerektiği gibi bir yöne doğru yönlendirdi” dedi. 

 

DEĞİŞİM SEN KALK BEN OTURAYIM DEMEK DEĞİLDİR 

İl Başkanı Cengiz Çiçek sözlerine filozof Herakletius’un, “Değişmeyen tek şey var o da değişimdir” sözleriyle başladı. Konuşmasında değişimin şart olduğuna vurgu yapan Cengiz Çiçek, “Değişim geçmişi yok saymadan Genel Başkanımızın öncülüğünde olmalıdır. Değişim partinin her kademesinde olmalıdır. Değişim sen kalk ben oturayım demek de değildir. Değişim ideal olan Batı Avrupa demokrasinde olduğu gibi siyasi parti liderlerinin seçimi kaybetmesi veya otoritesini yitirmesi halinde istifa etmesi veya genel başkan önderliğinde yeniden aday olmayacağını açıklamasıdır” diye konuştu. 

İl Başkanı Cengiz Çiçek'in konuşmasının tamamı şöyle: "M.Ö 500'lü yıllarda  yaşamış Heraklitos' un dediği gibi " DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR"
Cengiz Çiçek değişim hakkında ne düşünüyor derseniz;
İl başkanları toplantısında da değindiğim gibi " değişim şart" diyorum. 
Değişim! Geçmişi yok saymadan, Genel Başkanımızın öncülüğünde olmalıdır.
Değişim! Partinin her kademesinde olmalıdır. 
Değişim! Sen kalk ben oturayım demek de değildir. 
Değişim! 
İdeal olan , batı Avrupa demokrasisinde olduğu gibi siyasi parti liderlerinin seçimi kaybetmesi veya popülaritesini yitirmesi halinde istifa etmesi veya Genel Başkan önderliğinde kurultaya kadar devam edip, yeniden aday olmayacağını açıklamasıdır . 
Değişim böyle başlar.
Böylelikle, cumhuriyetimizin tek köklü ve devrimlerle kurulmuş partisi , diğer partilere de örnek teşkil edecek ve siyasi tarihimize bir devrim daha ekleyecektir.

Değişim! Kişisel bazda değil, SİSTEMDE!! Olmalıdır. 

Merkezileşme otoriterleşmeyi getirmektedir.
Partinin yönetim şekli merkezileşmeden olabildiğince uzak olmalıdır.

Peki, kısaca bundan ne anlıyoruz?

Partinin bir kişi veya grup tarafından yönetilmemesini anlıyoruz. 

Partinin yönetim şekli, tüzükle ve teamüllerle olmalıdır. 
Tüzükte; 
*Aktif ve pasif üyelik tanımlaması yapılmalıdır. 
1982 Anayasası Siyasi Partiler Kanunu revize edilmelidir.

Bu tüzük ve delege sistemi ile biz ancak birbirimize düşman oluruz. 

yıllardır yukarıdan aşağıya kurulan dizayn siyaseti mahallelerden başlayan delege seçimlerinde kendini gösteriyor.
Siyasetin konuşulmadığı şucu/bucu ayrımına dayanan gerilimler belirleyici oluyor. Oysa politik tutumu/ideolojisi tartışılarak netleştirilmemiş bir partide kim gelirse gelsin paylaşılan sadece koltuk ve dar çıkarlar olur. 
O nedenle; Delege sistemi lav edilmelidir. 

*Genel Başkan, il ve İlçe Başkanları aktif üye bazda seçilmelidir. 

*Üç dönem şartı getirilmelidir. 

*Milletvekilliği adaylık sıralaması ve Belediye Başkan Adaylığı belirlenmesi tüzükte net ve açıkça tanımlanmalıdır. Kişilerin insiyatifine bırakılmamalıdır."

ERSAN CEYLAN GÜVEN TAZELEDİ

Mevcut İlçe Başkanı Ersan Ceylan başkanlığında tek listeyle gidilen Kongre’de yönetim kurulu ve il delegeleri şu isimlerden oluştu. 

İLÇE YÖNETİMİ

Ersan Ceylan (Başkan), Yılmaz Yenilmez, Burhan Güzelalp, Kıymet İçöz, Kemal Sağır, Ergün Demircan, Yunus Durman, Uğur Sert, Şevket Candan, Turgut Demir, Cavit Karaca,  Enes Ceylan, Ahmet Temel.

 

İL DELEGELERİ: Sezai Şeker, Ergün Demircan, Burhan Güzelalp, Cavit Karaca, Turgut Demir, Yunus Durman, Ersan Ceylan.