Dış politikadan, ekonomiye, tarıma, Sakarya’nın sorunlarından, Kaynarca’nın sorunlarına kadar pek çok konuya yer veren Engin Özkoç’un yarım saatin üzerindeki konuşması muhtarlar tarafından ilgiyle dinlendi. 

 

SAKARYA’NIN SORUNLARINI KONUŞTUM

11 Yıl önce Milletvekili olmadan önce Kaynarca’nın köylerini gezdiğini ve bir söz verdiğini hatırlatan Engin Özkoç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gittiğim zaman, AKP, MHP, CHP demeden vatana, millete, bayrağa saygılı halkını unutmayan bir milletvekili olarak kalacağım dedim. Gittiğim zamandan beri defalarca Sakarya’yla ilgili her köşesiyle ilgili Meclis kürsüsünden, komisyonlarda ve basın karşısında sorunlarını dile getirdim. CHP milletvekili olarak Sakarya’nın sorunlarıyla ilgili ya araştırma teklifi, ya bir soru önergesi ya da bir kanun teklifi vermişimdir. İktidarlar gelip geçici aslolan devletimiz. Vatan toprakları içinde huzur içinde yaşıyorsak bu bizim için çok değerlidir” diye konuştu. 

GÖÇMEN SORUNU

Göçmen sorununa değinen CHP Milletvekili Engin Özkoç hiç bir ülkenin bu kadar çok kontrolsüz göçmeni ülkesine kabul etmediğini, aralarında pek çok İŞİD militanının da bulunduğunu, Sapanca başta yabancılara toprak satıldığını, vatandaşlık verildiğini ifade ederek bu soruna CHP iktidarında çözüm bulacaklarını söyledi. 

FINDIK OSB’Sİ KURULMALIDIR

Konuşmasında barışçıl bir dil kullanan Özkoç, 125 siyasal parti bulunduğuna dikkat çekerek, “Hiç bir siyasal parti diğer siyasal partilerin düşmanı değildir. Fındığımızı, mısırımızı, ayçiçeğimizi, ayvamızı, ürettiğimiz ürünlerimizi biz dünyaya satmak için uğraşmalıyız. Burada organize sanayi bölgelerinden biriri fındıkla ilgili üretim alanına çevirerek işlenmiş üretim yapılarak ihracaat yapılabilir. Bunun kar payına üretici ortak olmalıdır. Bunu 5 dönüm fındığı olan yapmayacak, devletimiz yapmalı. Bu ekonomik sistem kurulabilirse çiftçimiz kazanacaktır. Kaynarca’nın topraklarının yüzde 80’i sulanabilir arazidir. Ancak verimli topraklardan para kazanamaz durumdayız” diye konuştu. 

 

ANKARA’DA MİSAFİRİM OLUN

Kaynarca Muhtarlar Derneği ziyaretinin son bölümünde muhtarların sorularını yanıtlayan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Sorunlarınızla ilgili iktidarın bakanlarıyla, milletvekilleriyle görüşemezseniz ben sizi Ankaya’ya geldiğinizde otogardan aldıracağım, TBMM’inde misafir edeceğim, sizi alıp birlikte giderek onlarla görüştüreceğim” dedi. 

 

Toplantının sonunda CHP Grupbaşkan Vekili ve Sakarya Milletvekili ile muhtarlar toplu fotoğraf çektirdi. - SEDAT BALTA

 

 

 

 

 

Admin