“DEĞİŞİM TÜMDEN OLMALI''

İl başkanlığı süreciyle ilgili açıklama yapan Ergün Özkan, “ İl başkanlığı adaylığı süreci ben il başkanı adayıyım diye başlamadı. Mevcut ilçe başkanları, geçmiş parti emekçileri, parti üstatların içinde bulunduğumuz zor koşullardan çıkabilmenin yol haritasını birlikte oluşturabileceğimizi söylediler. Bu süreçte parti için bu rolü üstlenebileceğimi söylerdiler. Böylesi bir anlayışla ve kararlılıkla yola çıktık. Başkanlık için iddialı bir isimim. Parti içinde değişim istekleri var, bu sadece Sakarya ile sınırlı değil. Değişimden kasıt mevcut yönetim kadrolarının değişmesi değil aynı zaman da tüzük değişikliğine de atıfta bulunarak bir şeyler söylemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞTE OLMUŞTU”

Birinci parti olabileceklerini belirten Özkan, “Kaybedilen seçimin tek sorumlusunun genel başkan olmadığını, genel başkan kadrosunun olmadığını CHP’nin tüzüğünün de kaybetmede rol oynadığını söylüyorum. O yüzden değişimin tümden olması gerekiyor. Bunun için çalışıyor ve çabalıyoruz. Aynı karşılık kuşkusuz Sakarya’da da karşılık bulur. Sakarya’da aday belirlemeyi il başkanı tahin etmemeli, ilçeler kendi iradelerini ortaya koya bilmeli. Eğer seçimi kazanıp il başkanı olursam öncelikle önümüzde yerel seçimler var.  16 ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığını almak. Öncelikli hedefimiz ne kadar yer varsa onu alabilmek. Önceliğimiz Sakarya’da birinci parti olmak. Bu yakalana bilir bir hedef midir? Neden olmasın geçmişte olmuştu şimdi de olabilir” ifadelerini kullandı.  

“HAYALLERİM BÜYÜK”

Sakarya için hayallerim var diyen Özkan, “Parti içinde seçimlerden sonra çok fazla öz eleştiri yaptık. Parti içerisinde neden bir tane vekil çıkardık. Zaten öylesi bir öz eleştirinin sonunda adaylık kararı ortaya çıktı. Benim Sakarya için hayallerim çok fazla ama öncelikle daha yaşanılabilir şehir haline getirme, daha yaşanılabilir kılabilmek için pozisyon alma. Temel sorunların çözümüne katkı sunmak, Sakarya’da en temel sorun deprem. Depreme ilişkin güvenli bir kent oluşturulması adına çaba sarf etmektir. Yerel seçimlerde başarılı olabilmek için öncelikle doğru adaylarla yola çıkarak, ilçelere ait spesifik sorunlar üzerinde yoğunlaşarak yurttaşa dokunmak” şeklinde konuştu.

“GENÇ BİR EKİP”

Genç bir ekiple geldiklerini belirten Oğuz Can Curoğlu, “İl başkanlığı sürecinde iddialıyım. Genç bir ekiple beraber yola çıktık. Çalışabileceğimiz, genç bir ekiple yola devam etmek istedik ve bu doğrultuda adaylığımı açıkladım. Seçilirsem birinci hedefim öncelikle yerel seçimler, yerel seçimlerde bütün belediyeleri almaktır. Parti tabanında değişim isteniyor. Ben de bu değişimi destekleyenlerdenim, ama sözde değil altı dolu bir değişim istiyorum. Tüzük kurultayın da tabanın söz sahibi olacağı Atatürk ilke ve inkılaplarının daha çok gündem de olduğu ve söylemlerinin oluşturulduğu tüzük oluşmasını istiyorum. Partimizin kuruluş ayarlarına geri dönmesi gerektiğini düşünüyorum. O yüzden yapılacak olan değişiklerin altı dolu ve işe yarayacak değişikler olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ÇOK FAZLA HAYALİMİZ VAR”

Sakarya’yı karış karış gezeceğiz diyen Curoğlu, “Seçimlerden sonra maalesef muhalefetin çok fazla öz eleştiri yapmadığını düşünmüyorum. Sakarya için hayallerimiz çok fazla kentsel dönüşüm, raylı sistem, kültür sanat merkezi, tarım arazilerinin imara açılmasını engelleme, turizmle ilgili gerekli yatırımların yapılması gibi birçok hayalim var.  15 Ekim kongresinden sonra halkın benimseyeceği, oy verebileceği tabanımızın onay vereceği belediye başkan adaylarımız belirleyip tüm Sakarya’yı karış karış gezerek vatandaşların dertlerini sıkıntılarını dinleyeceğiz.  Taraklıdan, Kocaali’sine Sakarya’yı gezerek CHP bayrağını dalgalandırarak sosyal belediyecilik anlayışını Sakarya halkı ile buluşturmak tek hedefimiz” ifadelerini kullandı.

“PARTİME HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Partime ve vatandaşlara hizmet etmek istiyorum diyen Kamil Özkan, “İddialı bir adalıyım, iddiasız başkan adayı olmaz. Cumhuriyet Halk partisinin içinde yetişmiş bir siyaset adamı olarak hem Sakarya’ya, hem Türkiye’ye, partime hizmet etmek arzusuyla aday oldum. İl başkanlığına seçildiğim takdirde öncelikli hedefimin başında Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinin başarılı olmasını sağlamak ve Sakarya’da yeniden Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarını iktidara getirmek. Halkçı, üretici belediye başkanlığı örneklerini tekrar Sakarya’ya yaşatmaktır” şeklinde konuştu.

“YETERİ KADAR YAPMADIK”

Parti içinde yeterince özeleştiri yapmadık diyen Özkan, “Bizim partimizde sürekli bir değişim konuşulur ve sürekli değişim olur. Değişim; tüzükte olabilir, programda, kadrolarda olabilir. Her üç şekilde de değişime ihtiyaç var. Milletvekilliği seçimlerini atlattık partimle ilgili konuşmam gerekirse Sakarya’da hem il başkanlığımız, hem de Arifiye ilçe yönetim kurulumuz bir danışma kurulu toplayarak bir öz eleştiri mekanizması platformunu üyelerine sundu. Orada gerekli olan eleştirileri yaptık. Ama 16 tane ilçesi olan bir yerde, 2 tane yapılması yeterli değil. Çok doğru adımlar atılmadı, eksik yapıldı bir takım şeyler. Özeleştiri mekanizmaları yeteri kadar çalıştırılmadı” ifadelerini kullandı.

“HAYALİM ÇOK FAZLA”

Sakarya için çok fazla hayalim var diyen Özkan, “Sakarya için benim çok fazla hayalim var. Tarım ve hayvancılık şehrimizde maalesef bitmiş durumda, tarım ve hayvancılığımız gelişmezse Sakarya’nın ekonomisi çökmesinin çökmesi demek olur. Görüyoruz şuan da yaşanılan enflasyonist ortam da Sakarya enflasyonu Türkiye ortalamalarının çok üzerinde. Yeni bir deprem kapımızda, mevcut bina stoğu bu depreme karşı dayanıklı değil. Büyük bir depreme maalesef can ve mal kayıpları yaşayabiliriz. Genel iktidara sahip olan belediyelerimiz maalesef 17 Ağustos 1999 yılından beri deprem için hiçbir adım atmamışlardır. Göstermelik bir Ada Hayat projesiyle depremi hasarsız atlatacağımızı düşünecek kadar gaflet içindeler. En büyük hayallerimin başında Sakarya’nın deprem hazırlanması hayalim var” şeklinde konuştu.

“GÜVEN ÇOK ÖNEMLİ”

Özkan, “Yerel seçimlerde başarılı olabilmek için her kapıyı çalmamız gerekiyor. İnsanların bize güvenmesini sağlamamız lazım. Siyasette en önemli unsur güvendir. Güveni sağlayacak adımlar atmamız lazım. Bize karşı olan güven maalesef uzun yıllardır özellikle Sakarya’da yaşayan hemşerilerimiz tarafından bize duyulmuyor. Güven duygusunu pekiştirmemiz ve ayağa kaldırmamız gerekiyor. Güveni sağlayacak kadrolar, programlar ve projeler kurmamız gerekiyor. Güveni sağlarsak yerel seçimlerde de, genel seçimlerde de başarılı oluruz” ifadelerini kullandı. HABERLİSİN.COM ve ADAPAZARI AKŞAM HABERLERİ gazetesinden Nazile Akarsu'nun haberi...