CHP Sakarya'da daha önce de il başkanlığı yapan Oğuz Can Curoğlu, yeniden CHP İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. CHP il binasında açıklama yapan Curoğlu'nu önceki dönem il başkanı Ecevit Keleş ve ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolu başkan ve yöneticileri, partililer yalnız bırakmadı.

Adaylığını açıklayan Oğuz Can Curoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bizleri yalnız bırakmayarak gönülden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Burada başkan adaylığım için yola çıkmaya karar verdiğimizi, gurur ve kararlılıkla sizlerle paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. Bu değişim yolculuğunda siz değerli üyelerimizin gücüne inanıyoruz. Sizlerle el ele vererek, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya'yı daha da büyütecek, daha aydınlık yarınlara taşıyacağız. Hep birlikte, büyük ailemizi daha iyi bir geleceğe taşımak için bu yola çıktık. Sizlerin desteği ve katkılarıyla, Sakarya'nın değişim hikayesini birlikte yazacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'ni Sakarya'da daha güçlü, daha adil daha ileri yarınlara taşıma arzumuzu ve kararlılığımızı paylaşmak için bir aradayız.

PARTİ İÇİNDE YENİ DÖNEM

Yerel seçimlerin kapıda olduğu bu zor dönemde Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel değerleriyle üye bazında ön seçim yapmak olmazsa olmazımızdır. Kadınlarımızın ve gençlerimizin temsiliyetini en iyi şekilde destekleyerek ve örgütleyerek, Sakarya'da belediye başkanlıkları kazanarak yeni bir dönemin başlangıcını yapmak, partimizin bayrağını daha güçlü dalgalandırmak için mücadele edeceğiz. Bu yolda, gençliğin enerjisini, cesaretini ve yaratıcılığını, parti emektarlarımızın tecrübelerini ön plana çıkaracağız. Parti içinde yeni bir dönemin başlangıcın yaparak, partimizi daha güçlü, daha katlımca bir yapıya kavuşturacağız. Gençlik, Türkiye'nin yarınıdır. Onların heyecanı, tutkusu ve yenilikçi bakış açısı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğini şekillendirecek en değerli unsurdur. Gençlerle birlikte, partimizi daha dinamik, daha yenilikçi bir hale getireceğiz. Onların önerileri, düşünceleri ve projeleri, parti içindeki değişimde bize rehberlik ederek Türkiye'nin daha güçlü bir geleceğe doğru ilerlemesine katkı sağlayacağız. Gençlerimizle birlikte kadınlarımız da parti içinde daha etkin rollerde olmalıdır. Onların fikirleri, önerileri ve vizyonları, partimizi daha zengin, daha çeşitli bir yapıya dönüştürecektir.

HAKSIZCA GÖREVDEN ALINDIM

Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha aydınlık yarınlarına doğru büyük bir adım atacağız. Sakarya il başkanlığı, sadece bir görev değil, partimize hizmet etmenin en büyük guruplarından biridir. Demokratik bir Türkiye yolunda yerelde ve genelde partimizin iktidar olması için her türlü bedeli ödemeye dünden daha fazla hazırız. Partimize ve muhalefete umut bağlayan halkımızla özeleştiri yaparak yeniden kucaklaşmamızın gerektiğinin farkındayız. Bunun için asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz ve çok çalışacağız. Halkımızın hayal kırıklığını gidererek yeniden umut olacağız. Geçmişte yapmış olduğum il başkanlığı görevimde haksızca görevden alınmıştım. Bugün haklı olarak diyebiliyorum ki sizlerin burada yanımda olmanız benim için en büyük onur ve gururdur.

YARINLAR İÇİN ADAYIM

Özetle şunu belirtmek isterim ki, Ben burada örgütümüzün, ilçe başkanlarımızın gençlerimizin, kadınlarımızın, partili emektarlarımızın umutlarını yarınlara taşımak için adayım Bu duygu ve düşüncelerle partimizi ve ülkemizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor, beni adaylaştıran ilçe başkanlarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, il delegelerimize ve tüm örgütümüze, sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Sizlerden, çıkmış olduğum bu onurlu mücadelede yanımda olmanızı istiyor ve bugün buraya gelen herkese yürekten teşekkür ediyorum"