.“KÖKTEN BİR DEĞİŞİM YAŞANACAK”

Listeye girmesi ile ilgili Haberlisin'e açıklama yapan Ecevit Keleş, “ Türkeye’de 100 yıllık partimizin, ikinci yüz yılda parti yönetiminde değişim yaşandı. Parti içerisinde de bir değişim yaşandı. Bu değişim Türkiye’mize ve Sakarya’mıza hayırlı olsun. İnşallah iktidara gelmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Partimizde bir değişim yaşandı. Bu değişim tepeden tırnağa değişim olacak. Hem tüzüğümüzde, hem siyasi anlayışımızda, hem de yönetimsel değişiklerle kökten olacak.

“EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ”

Değişim Sakarya’da çok iyi olacak diyen Ecevit Keleş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk genel başkanımızın ilke ve inkılapları doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partimizi iktidara taşıyacağız. Sakarya yıllarca Ankara’da temsil ediliyordu. Bir değişim yaşandı Sakarya’nın seçkin delegeleri parti meclisi görevini bize emanet etmişlerdir. Bizde bu emaneti en iyi şekilde yerine getireceğiz. Partimizde yaşanan bu değişim hem Türkiye, hem de Sakarya için çok güzel olacak. Sakarya ve Türkiye’de yaşanan birçok sorunu ve geç kalınmışlığı çözmek için gayret edeceğiz” dedi.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimleri için saat 05.30’da başlayan oy sayım işlemi, saat 11.00'da sona erdi. PM ve YDK için toplam 490 kişi adaylık başvurusu yaptı. Alınan oy sonuçları açıklandı.

60 kişiden oluşan Parti Meclisi’ne 52 kişi Parti Meclisi adayları arasından, 8 kişi de Bilim, Kültür ve Sanat Platformu adayları arasından seçiliyor.

Sonuçlara göre Parti Meclisi seçiminde en yüksek oyları CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in listesinde yer alan İstanbul milletvekilleri Gökan Zeybek, Özgür Karabat aldı. İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bedirhan Berk Doğru en çok oy alan üçüncü isim oldu.

IŞIK GÖREVDEN ALINMIŞTI, PM’YE SEÇİLEN 4. İSİM OLDU

Seçim sonrası başlayan değişim tartışmalarında Zafer Partili Anıl Ulukuş'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu danışmanlığına sert tepki gösteren, sonrasında görevden alınan İstanbul Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık en çok oy alan dördüncü isim oldu.

PM’YE GİREN MİLLETVEKİLLERİ

Seçim sonrası çok sayıda milletvekili de Parti Meclisi’ne girmeye hak kazandı. Bu isimler İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, İzmir Milletvekili Murat Bakan, İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Ankara Milletvekili Semra Dinçer, İzmir Milletvekili Gökçe Gökçen oldu.

Oy verme işleminin ardından belirlenen listede kadın ve gençlik kotası dolayısıyla değişiklik yaşandı. Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, “Denge Denetleme Listesi”ni hazırlayan Oğuz Kaan Salıcı ve Nevaf Bilek ise cinsiyet kotası dolayısıyla liste dışı kaldı.

SALICI GİREMEDİ, 9 KİŞİYLE LİSTEYİ DELDİ

Salıcı’nın 'Denge Denetleme Listesi'nden 9 kişi Özel’in anahtar listesini delerek Parti Meclisi’ne girdi. Bu isimler Müslüm Sarı, Orhan Sarıbal, Mehmet Tüm, Ali Haydar Hakverdi, Semra Dinçer, Koza Yardımcı, Aylin Nazlıaka, Saniye Barut, Gonca Orhan oldu. 

Sonuçlara göre PM'de yer alan isimler şöyle:

-Gökan Zeybek
-Özgür Karabat
-Bedirhan Berk Doğru
-Ozan Işık
-Deniz Yücel
-Gamze Taşcıer
-Murat Bakan
-Suat Özçağdaş
-Cem Aydın
-Baki Aydöner
-Ensar Aytekin
-M. Gül Çiftci Binici
-Selin Sayek Böke
-Canan Taşer
-Pınar Uzun Okakın
-Mahir Yüksel
-Erhan Adem
-Burhanettin Bulut
-Ecevit Keleş
-Ali Abbas Ertürk
-Hikmet Erbilgin
-Ali Haydar Fırat
-Bülent Nuri Çavuşoğlu
-Hüseyin Yaşar
-Berker Esen
-Ulaş Karasu
-Müslim Sarı
-Deniz Yavuzyılmaz
-Zeliha Aksaz Şahbaz
-Özgür Ceylan
-Hikmet Yalım Halıcı
-Erbil Aydınlık
-Sevgi Kılıç
-Yalçın Görgöz
-Orhan Sarıbal
-Turgay Özcan
-Melisa Uğraş
-Mehmet Tüm
-Ali Haydar Hakverdi
-Sinem Kırçiçek
-Semra Dinçer
-Hüseyin Can Güner
-Ahmet Hakan Uyanık
-Şengül Yeşildal
-Emin Umut Dikili
-Nazan Güneysu
-Koza Yardımcı
-Mehmet Alkın Denizaslanı
-Yankı Bağcıoğlu
-Yalçın Karatepe
-Volkan Demir
-Baran Bozoğlu
-İlhan Uzgel
-Gülşah Deniz Atalar
-Armağan Erdoğan
-Gökçe Gökçen
-Aylin Nazlıaka
-Saniye Barut
-Gonca Yelda Orhan
-Gizem Coşkun

Bilim Kültür Sanat Platformu Üyeleri:

-Yankı Bağcıoğlu
-Yalçın Karatepe
-Volkan Demir
-Baran Bozoğlu
-İlhan Uzgel
-Gülşah Deniz Atalar
-Gökçe Gökçen
-Armağan Erdoğan

Fethi Açıkel kadın-gençlik kotası nedeniyle liste dışı kaldı, yerine Armağan Erdoğan listeye girmiş oldu.

Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri

-Ayça Akpek Şenay
-Esin Fatma Temel
-Hümeyra Akkuş Sandıkcı
-İsmail Emre Telci
-Ekincan Aksoy
-Özkan Tice
-Aysemin Gülmez
-Deniz Çakır
-Süleyman Bülbül
-Deniz Demiröz
-Nurdan Yücal
-Turan Taşkın Özer
-Ali Balta
-Özgür Sağlam
-Remzi Kazmaz

 

ÖZEL'İN 71 KİŞİLİK ANAHTAR LİSTESİNDEN 42 KİŞİ PM'DE

Özgür Özel'in Parti Meclisi için sunduğu 71 kişilik anahtar listesinden 42 kişi PM'ye girmeye hak kazandı. Özel'in listesinde olup PM'ye seçilen isimler şöyle:

-Gamze Taşçıer
-Canan Taşer
-Melisa Uğraş
-Ahmet Hakan Uyanık
-Pınar Uzun Okakın
-Hüseyin Yaşar
-Şengül Yeşildal
-Deniz Yücel
-Mahir Yüksel
-Gökan Zeybek
-Erhan Adem
-Zeliha Aksaz Şahbaz
-Cem Aydın
-Erbil Aydınlık
-Baki Aydöner
-Ensar Aytekin
-Murat Bakan
-Burhanettin Bulut
-Özgür Ceylan
-Gizem Coşkun
-Bülent Nuri Çavuşoğlu
-Gül Çiftçi Binici
-Emin umut Dikili
-Bedirhan Berk Doğru
-Hikmet Erbilgin
-Ali Abbas Ertürk
-Berker Esen
-Ali Haydar Fırat
-Yalçın Görgöz
-Hüseyin Can Güner
-Nazan Güneysu
-Hikmet Yalım Halıcı
-Ozan Işık
-Özgür Karabat
-Ulaş Karasu
-Ecevit Keleş
-Sevgi Kılıç
-Sinan Kırçiçek
-Turgay Özcan
-Suat Özçağdaş
-Selin Sayek Böke
-Mehmet Alkım Denizaslanı

ÖZEL'İN ANAHTAR LİSTESİNDEN PM'YE GİREMEYENLER

Özel'in anahtar listesinde olup listeye giremeyenlerse şu isimlerden oluştu:

-Tahsin Tarhan
-Sezgin Tanrıkulu
-Sinan Adıyaman
-Erdal Aksünger
-Hacer Taşgültepe
-Bora Terzi
-Vahap Tuncer
-Cumhur Uzun
-Ediz Ün
-İsmail Atakan Ünver
-Mehmet Necati Yağcı
-Ertan Akbaba
-Erkan Aydın
-Dursun Bulut
-Erdal Aksünger
-Mehmet Burak Cop
-Murat Çam
-Burcu Düzen
-Cenk Erdöl
-Eylem Ertuğrul
-Altınay Görmüş
-Aysu Bahar Gürlek
-Uğurcan İrak
-Ahmet Kaya
-Fatma Köse
-Murat Kubilay
-Şadi Özdemir
-Şaziye Öztürk
-Haşim Öztürk
-Murat Sönmez

TARHAN VE TANRIKULU SEÇİLEMEDİ

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından, seçim sonrası kurulan MYK üyesi, Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Tarhan yeni genel başkan seçilen Özgür Özel'in listesinde yer almıştı. Tarhan PM'ye seçilemeyen isimler arasında yer aldı. Diyarbakır Milletvekili, eski PM üyesi Sezgin Tanrıkulu da Özel'in anahtar listesinde yer alan ancak seçilemeyen isimlerden oldu. Eski TTB Başkanı Sinan Adıyaman da Özel'in listesinde olmasına rağmen seçilemedi.

LİSTELERDE KİMLER VARDI?

PM ve YDK üyelikleri için başvuru süreci dün saat 19.00’da tamamlandı; aday listeleri itiraz işlemlerinin de tamamlanmasının ardından kesinleşti. 60 üyeli PM için 387, 15 üyeli YDK için ise 103 aday başvurdu. PM için 15, YDK içinse 8 yedek üye de alınan en yüksek oy sayısına göre belirlendi. Çarşaf listede, çekilen kura nedeniyle soy adı T ile başlayanlar ilk sıraya yazıldı ve aday listesi bu şekilde oluşturuldu.

ÖZEL'İN ANAHTAR LİSTESİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in PM için hazırladığı “anahtar listede”, çekilen kura nedeniyle soyadı T harfiyle başlayacak şekilde şu isimler yer almıştı:

Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Tahsin Tarhan, Hacer Taş Gültepe, Gamze Taşcıer, Bora Terzi, Vahap Tuncer, Melisa Uğraş, Ahmet Hakan Uyanık, Cumhur Uzun, Pınar Uzun Okakın, Ediz Ün, İsmail Atakan Ünver, Mehmet Necati Yağcı, Hüseyin Yaşar, Şengül Yeşildal, Deniz Yücel, Mahir Yüksel, Gökan Zeybek, Erhan Adem, Sinan Adıyaman, Ertan Akbaba, Zeliha Aksaz Şahbaz, Erdal Aksünger, Erkan Aydın, Cem Aydın, Ergül Aydınlık, Baki Aydöner, Ensar Aytekin, Murat Bakan, Dursun Bulut, Burhanettin Bulut, Özgür Ceylan, Mehmet Burak Cop, Gizem Çoşkun, Murat Çan, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Gül Çiftçi Binici, Mehmet Alkım Denizaslanı, Emin Umut Dikili, Bedirhan Berk Doğru, Burcu Düzen, Hikmet Erbilgin, Cenk Erdöl, Eylem Ertuğ Ertuğrul, Ali Abbas Ertürk, Berker Esen, Ali Haydar Fırat, Yalçın Görgöz, Altınay Görmüş, Hüseyin Can Güner, Nazan Güneysu, Aysu Bahar Gürlek, Hikmet Yalım Halıcı, Ozan Işık, Uğurcan İrem, Özgür Karabat, Ulaş Karasu, Ahmet Kaya, Ecevit Keleş, Sevgi Kılıç, Sinem Kırçiçek, Fatma Köse, Mustafa Murat Kubilay, Turgay Özcan, Suat Özçağdaş, Sadi Özdemir, Şaziye Öztürk, Haşim Öztürk, Selin Sayek Böke, Murat Sönmez.

Yüksek Disiplin Kurulu üye adayları Ekincan Aksoy, Esin Fatma Temel, Süleyman Bülbül, Turan Taşkın Özer, İsmail Emre Telci, Deniz Çakır, Özkan Tice, Muhittin Tığlı, Özgür Sağlam, Deniz Demiröz, Ali Balta, Aysemin Gülmez, Ayça Akpek, Nurdan Yücel ve Hümeyra Akkuş olmuştu.

SALICI'DAN ANAHTAR LİSTE

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın Parti Meclisi adaylıkları için “Denge ve Denetleme Listesi” başlığıyla hazırladığı “anahtar listesi” şu isimlerden oluşuyordu:

“Oğuz Kaan Salıcı, Mehmet Tahtasız, Mahmut Tanal, Mehmet Tüm, Gaye Usluer, Koza Yardımcı, Melisa Yıldırım, Mehmet Yıldız, Ayşegül Yıldız, Bülent Yücetürk, Mustafa Adıgüzel, Armağan Akyüz, Hakkı Aydos, Saniye Barut, Barış Bektaş, Recep Bilal, Nevaf Bilek, Adem Demir, Semra Dinçer, Mahmut Duyan, Burkay Düzce, Aykut Erdoğdu, Ayten Gülsever, Ali Haydar Hakverdi, Feray Karagöz, Ecevit Keleş, Cevahir Kılıç, Yüksel Mansur Kılınç, Emrah Köksal, Nihat Arda Mercan, Aylin Nazlıaka, Gonca Yelda Orhan, Veli Özdemir, Ali Özgündüz, Kübra Öztürk, Aysun Palalı Köktaş, Eren Can Patır, Hakkı Anıl Pektaş, Necdet Saraç, Müslim Sarı, Orhan Sarıbal, Çetin Soysal, Uğur Şevran, Berhan Şimşek.”

Denge ve Denetleme Listesi’nde yer alan Yüksek Disiplin Kurulu adayları ise şöyleydi: İnan Savaş Yüksel, Melike Yüksel, Tayfun Ceyhan, Sertaç Eke, Cem Sultan Ermiş, Zuhal Mercan, Ebru Okay, Subutay Özgür.