İTİRAZ EDECEKLER

Karasu’nun Denizköy Mahallesi’nde gerçekleşecek olan imar değişikliğinin askıya çıkarılmasının ardından duruma itiraz eden vatandaşlar, Denizköy Mahalle Muhtarı Ayhan Genç ile birlikte köy kahvehanesinde bir toplantı gerçekleştirerek duruma itiraz edeceklerini belirttiler. Karasu Belediyesi’nin planını kesinlikle kabul etmeyeceklerini açıklayan Denizköy ahalisi, belediyeden konu hakkında bilgi alamadıklarını, bazı yerlerde kamu imarı sınırı olan yüzde 45’in geçildiğini ve arsalarının haksız olarak alındığını iddia ettiler.

ADALET NEREDE?

Zamanında 5 katlı evini satıp Karasu Belediyesi’nden aldığı arsanın tamamının imar planı kapsamında gittiğini iddia eden Abdullah Türkmen, “Ben zamanında 5 katlı evimi sattım. Karasu Belediyesi’nden ihale ile arsa aldım. Arsamın 6 dönümünün 5,5 dönümü kamu alanı, yarım dönümü de yol olmuş. Nerede burada adalet? Belediyede kendimize muhatap bulamıyoruz. Hukuki yollara başvuracağız” şeklinde konuştu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Denizköy Mahalle Muhtarı Ayhan Genç, “Konu hakkında bir araya gelip dilekçeler yazacağız ve itiraz edeceğiz. Siz arkamda durursanız ben sonuna kadar sizin önünüzdeyim. Hep beraber bir olup bu sorunu aşmaya çalışacağız. Bu konuda bilgi alamıyoruz. Muhtarlık olarak bile belediyeye gittiğimiz zaman bilgi alamıyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

“BÜYÜKLER NEREDE?”

Toplantıya katılan Yörük Derneği Başkanı Ömer Özcan, “Cılız bir toplantı oldu. Burada devlet büyüklerimizin hiçbiri yok. Denizköyü’nün, Yörüklerin üzerine oynanmasını istemiyorum. Devlet büyükleri nerede? İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, devleti yaşat ki insan yaşasın. Bu askıya asılan planı kabul etmiyoruz. Bu ortak noktayı bulacağız” şeklinde konuştu.

“PAHALIYA PATLAR”

Denizköy Mahalle sakinlerinden Nihat isimli vatandaş konu hakkında, “ Belediye Başkanımız bizden işgalci olarak bahsetmiş. Bu köyün 1912 yılında kuruluşu var. Kendileri işgal ettikleri yere baksın. Denizköy ile kimse oynamasın. Çok pahalıya patlar onlara. Biz Denizköy olarak kendi yağımızla kavruluyoruz. İki çöp alacak belediyeye ihtiyacımız yok. Bana bu köye Karasu Belediyesi’nin yaptığı bir hizmeti gösterin” dedi.

“ÇOK GİZLİ PROJE”

Karasu’da 20 yıldır haritacılık yaptığını söyleyen bir vatandaş, “Tam anlamıyla bir bilgi verilmiyor Karasu Belediyesi tarafından. Pazartesi günü hepinizin bireysel tapusuna göre tek tek bakacağız. Dilekçelerini yazacağız. 20 yıllık haritacı olarak belediyede bir saatten fazla kalmama rağmen tatmin olacak bir bilgi alamadım. Belediye iyi niyetli bile yapıyor olsa çok gizli bir proje yürütüyor gibi” ifadelerine yer verdi.