Seçim çalışmaları kapsamında kente gelen Babacan, Geyve, Pamukova, Söğütlü, Ferizli, Karasu ve Kaynarca ilçelerini ziyaret etti. İlçelerde otobüsten halkı selamlayan Babacan, vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti.

Babacan'a Kaynarca ziyaretinde, DEVA Partisi  Sakarya  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan, Kaynarca Belediye Başkan Adayı Ünal Özturhan, İlçe Başkanı Fikret Şaştı, ilçe belediye başkan adayları ile partililer eşlik etti.

elipsbet

KAYNAKLAR ÇİFTÇİYE DEĞİL FAİZE

İlçe merkezinde bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Ali Babacan, tarım kesiminin çıra gibi yandığını ifade ederek, “Tarımdaki girdiler dövize bağlı. Döviz artınca bütün maliyetler arttı, sıkıntı büyük farkındayız. Tarıma verilen destekler sınırlı yetmiyor. Bu yıl devletin tarıma verdiği destek 91 milyar lira, kur korumalı mevduatta faize verdiği para tam 800 milyar lira. 7 Ayda Merkez Bankası 800 milyar karşılıksız para basmış, bununla kur korumalı mevduat faizlerine kur farkı ödemiş. 12 Ayın tamamında çiftçiye verilecek destek 91 milyar lira. Bu ne demek devlet elindeki kaynağı zaten cebinde para olana vermiş oluyor. Çiftçi bu artan maliyetlerin altından kalkamaz” diye konuştu. 

GERÇEK ENFLASYON YÜZDE 120 

Emeklilerin büyük sıkıntıda olduğunu belirten Babacan, “Şu anda gerçek enflasyon yüzde 120 gibi. Birinci damat döneminde terazisi bozulan TÜİK bunu yüzde 60 olarak açıkladı. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lirayı 19 bin lira yaptılar. Oran kaç yüzde 33. Maaşın kökü diye bir şey çıkardılar. Millet maaşın kökünü de öğrenmiş oldu” dedi. Ali Babacan Yeniden Refah Partisi seçim bürosunu da ziyaret ederek Belediye Meclis Adayı Niyazi Ergün Öztürk ve vatandaşlarla sohbet etti. - SEDAT BALTA

Video için linki tıklayınız https://fb.watch/qp9IC3X_T9/

Advert