DEVA Partisi Kaynarca İlçe Başkanı Ünal Özturhan, il ve ilçe yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyaretlere Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Ayhan Demirhan ve Kooperatif yöneticileriyle başlayan DEVA Partisi heyeti, ayçiçeği üreticilerinin sorunlarını dinledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Ayhan Demirhan, “En büyük sorunumuz mazot, ilaç, tohum gibi girdi maliyetlerinin yüksekliği” dedi. Milletvekili Abdurrahman Müfit Yetgin, Genel Başkanımız Ali Babacan’ın ekonomiden sorumlu olduğu dönemde kendini kanıtladı, tarımın sorunlarının devası partimiz diye konuştu. 

MUHTARLARIN SORUNLARI

Daha sonra Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı Türkan Öner ve muhtarları ziyaret eden DEVA heyeti, mahallelerin sorunlarını dinledi. Dernek Başkanı Öner, ilçedeki mahallelerin öne çıkan sorunlarını dile getirdi. Türkan Öner, “Bu yıl önemli bir sorunumuz kanalizasyon çözülüyor, yollarımızla ilgili çalışma yapılacak ancak ilçede yapılacak çok hizmet var, dernek olarak yakından takip ediyoruz” dedi. 

ŞOFÖRÜN SORUNU AKARYAKIT

Şoförler Odası Başkanı'nı işyerinde ziyaret eden heyeti Kaynarca Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tuncay Göktaş karşıladı. Göktaş, “Şoförlerimizin en büyük sorunu malumunuz olduğu üzere akaryakıt fiyatlarındaki yükseklik” diye konuştu. 

ESNAFI AYAKTA TUTUYORUZ

DEVA heyeti Sanayi Çarşısı esnaflarının sorunlarını dinledikten sonra Kaynarca Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret ettiler. Başkan Azmi Çelebi, “Kooperatif olarak verdiğimiz kredilerin dönüş oranı yüksek ancak esnaflarımız son ekonomik krizden olumsuz etkilendiler. Kendilerini desteklemek için kooperatif imkanlarını sonuna kadar kullanıyoruz” dedi. 

DEVA PARTİSİ KÖY ZİYARETLERİ

Akşam saatlerinde ilçe merkezinden ayrılan DEVA Partisi heyetinin köylerdeki ilk durağı Kulaklı Tarım Kredi Kooperatifi oldu, Başkan Alaattin İpekçioğlu ve üyelerle sohbet eden heyet daha sonra Küçükkışla ve Kızılcaali köylerini ziyaret ederek partililer çiftçilerin sorunlarını dinlediler. Ziyaretlerde Küçükkışla Köyü Muhtarı ve Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Ahmet Sakarya ve Ziraat Odası Başkanı İbrahim Çakar’la da görüşen heyet sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundular. 

PARTİMİZE İLGİ MEMNUN ETTİ

DEVA Partisi Kaynarca İlçe Başkanı Ünal Özturhan, ziyaretlerde kendilerine gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını belirterek, “İlçemizde her kesimden insanımızının sorunlarını yüzyüze görüşme imkanı bulduk. Başta tarım ve esnaf kesimi olmak üzere, şoförlerimizin, muhtarlarımızın, başlıca sorunları konusunda fikir aldık, bu konulardaki parti politikalarımızı anlattık. Genel olarak verimli bir çalışma oldu” diye konuştu. - SEDAT BALTA