Adapazarı şehir merkezindeki bir kafeteryada düzenlenen basın toplantısında Zafer Partisi İl Başkanı Yücel Tercan ve parti yöneticileri de hazır bulundu.

Küresel ısınma ile Kaynarca, Karasu, Kocaali hattının ortalama yıllık ısısı 20 dereceyi bulacağını belirten Cihan Kolip, "İstanbul gibi metropolün tatil köyü olacağız. Biz şehrimizi kirleten hiçbir sanayiye müsaade etmeyeceğiz. Biz bunun halkımıza sözünü veriyoruz." diye konuştu. 

Sakarya'nın depreme gerçeği ve depreme yönelik hazırlıklar, kentsel dönüşüm, su maliyetleri, sığınmacı sorunu gibi konu başlıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir adayı Cihan Kolip, ulaşım sorunu ve hafif raylı sistem projesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Sakarya'nın merkezi ilçeleri olan Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye'de gece yerleşik nüfusun 560 bin dolayında, gün içindeki nüfusun ise 900 bin dolayında olduğunu belirten Kolip günlük 300 bin kişilik insan hareketi yaşandığını söyledi.

Ana yoğunluğun Yenikent bölgesinden başlayarak Yazlık kavşağından Erenler'e kadar uzandığını, yani kuzey-güney hattında yaşandığını belirten Kolip, mevcut yönetimin ise Adapazarı Gar Meydanı ile Serdivan'daki Sakarya Üniversitesi kampüsü arası için 9 kilometrelik bir güzergahı öncelediğine dikkat çekti.

Üniversite öğrencilerinin kampüs çevresi ve Serdivan'da yerleşik olduğunu belirten Kolip bu güzergahın rantabl olmadığını belirterek kendi projelerini açıkladı.

 

KOLİP KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SANAYİ BÖLGESİNDEN BAŞLATACAK

Zafer Partisi Büyükşehir adayı Cihan Kolip, depreme yönelik kentsel dönüşüm projesiyle ilgili de bilgiler verdi. Kolip'in Erenler - Serdivan arasındaki D-100 kara yolu bandını hedef alan kentsel dönüşüm projesine ilişkin açıklaması şu şekilde:

 

"Bir bölge seçtik. Hem şehrin çehresini değiştirmeyi düşünüyoruz hem de o çevrenin geniş ve konut sayısının az olmasından dolayı elimizi rahatlatacak imkanlara da sahip olduğunun farkındayız. Erenler girişi ile 32 evler arasında kalan sanayi bölgesini, her türlü sanayi var orada biliyorsunuz. Bunların hepsini tek bir çatı altında birleştirmeye niyetimiz var. - Bölgedeki esnaf ve dernek başkanlarıyla görüşmesini anlattıktan sonra - Peki siz daha sağlıklı koşullarda, enerjinizin güneş enerji sistemiyle sağlandığı, sağlıklı altyapısı üstyapısıyla birlikte rahat edebileceğiniz veya iş yerinize gelirken çocuğunuzu da yanınıza alıp içeri kreşe koyabileceğiniz veya kendi iş kolunuzla ilgili çıraklık - kalfalık eğitimlerinin ve ara eleman ihtiyacının sağlandığı okulların olduğu, gerekirse alışveriş merkezinin olduğu, sağlık merkezinin olduğu yani o bölgeye gelen insanlar için sanki bir şehri ziyaret ediyormuş edasıyla her türlü imkanın olduğu bir yerde çalışmak istemez misiniz? diye sorduğumuzda eve bize böyle gelseler yerimizi terk ederiz diye söylüyorlar. Bizim de kentsel dönüşümde o bölgeden başlatıp o bölgeye de modern konutlarla başlayarak şehrin içine doğru, biraz önce söylediğim 65 bin konutun rezervasyonunu yapmayı düşünüyoruz."

İŞTE CİHAN KOLİP'İN RAYLI SİSTEM PROJESİ

Sakaryalı olan Genel Başkan Yardımcısı Dr. Arslan Yaman'ın dünya finans çevrelerinde tanınan bir isim olduğuna ve saygın bağlantıları olduğuna dikkat çeken Büyükşehir adayı Cihan Kolip, şöyle konuştu:

 

"Arslan Yaman ile birlikte çalışmalarımızı yaptık. Bizim yapacağımız güzergah 1. OSB'den başlayacak; Erenler, Gar Meydanı, Yazlık kavşağı, Yenikent, Korucuk ve aşağı doğru Alandüzü'ndeki Şehir Hastanesi kapsayacak tarzda "J" şeklinde bir raylı sistem yapacağız. AK Parti'nin yanlış bölgeye kurguladığı veya 9 kilometre olarak düşündüğü raylı sistemi biz bu bölgede yaklaşık 40 kilometre yapacağız. Günlük 150 bin adet yolcumuzu taşıyacağız. Şehrimizin trafik sorununu ortadan kaldıracağız. Bunu da yap-işlet-devret modeliyle 3 yıl içinde inşaatını başlayıp bitirmeyi düşünerek; kilometresini 2.5 milyon dolara, bu tabi kapalı sistem sinyalizasyonu, elektronik sistemi ve istasyonunun olduğu, yaklaşık 50 tane de istasyon koyacağız. Yani 40 kilometre bize 100 milyon dolara mal olacak. Ve bunu da yap-işlet-devret ise 25 yıl sonra şehrimizin bünyesine katacağız."

CİHAN KOLİP'İN BASIN TOPLANTISINDA DİLE GETİRDİĞİNİ KONULAR ÖZETLE ŞU ŞEKİLDE:

  • “Şehrimizde özel bir hastanede yoğun bakım uzmanı olarak çalışıyordum. 2019 dan bugüne kadar her şeyi revize ederek çözüm odaklı projeleri gözden geçirme fırsatı oldu. Doğru tanı bizi doğru tedaviye götürecektir. Bu şehir Kuzey Anadolu fay hattının en kırılgan çukurunda yer almaktadır. Her 30 senedir bir depremin tekrarlanma riskinin fazla olmasına rağmen bakın neler yapmışız. Özellikle konutların yaşı itibariyle 7 ve üzeri şiddete dayanamayacak 20 bin konut var. Sakarya’da depreme yönelik tek bir çivi dahi çakılmadı bu şehirde. Bu şehirde 250 bin vatandaş risk altında yaşıyor."
    Cihan Kolip'ten alternatif raylı sistem projesi! 1. OSB'den Şehir Hastanesine 40 kilometrelik güzergah
  • "Büyükşehir güvenli yaşayacak alan oluşturmalıdır. Bu şehre raylı sistem getirilecek dediler her seferinde. Seçim beyannameleri halka karşı namusu ifade eder. Bizleri her seçim döneminde aldatmışlar. Bu şehrin çok büyük bir trafik sorunu var. Sakarya’daki ovaların sulamaya bile ihtiyacı yok. Biz maalesef bu toprakları imara açtık. Şehre ihanet söz konusu. Sakarya’da şiddetli depremde binalar toprağa gömülecek. Siz hangi işi doğru yapıyorsunuz. Birkaç doğru bir şeyleri var ama Sakarya büyük bir şehir. Vizyon katacak bir şeyler lazım. Sakarya bir yandan en pahalı su içilen şehirlerden biri. Su faturalarını neden bu kadar yüksek ödediğimizi Sayıştay ortaya koyuyor. Bizim vatandaşımız vergisini ödüyor, sorunlarla dertleniyor."
    Cihan Kolip'ten alternatif raylı sistem projesi! 1. OSB'den Şehir Hastanesine 40 kilometrelik güzergah
  • "Vatan sağ olsun diyen vatandaşlarımızın sığınmacılarla aynı kefeye koyamam. Sığınmacıları geri göndermek için Erenler girişiyle 32 evler arasındaki sanayileri birleştirme düşüncemiz var. Bizim enkaz altına girmemizi önlemek yerine enkazdan nasıl çıkartırız diye düşünüyorlar. Bizi kimse desteklemiyor, sermayemiz de yok. Ama biliyoruz ki başkan olursak bize kapalı zarfla kimse hesap soramaz. Biz vatandaşlara vefa borcumuzu ödemek için sahadayız."
  • "İlk, orta, liseler için kompleksler yapacağız. Eğitim ve spor kalitesini artırmak istiyoruz. Gençlerin uyuşturucu ile arasına duvar öreceğiz. Atanamayan kişilere iş imkanı sunacağız. Gençliğe yatırımda tasarruf olmaz"
Advert