Düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan İl Başkanı Serdip Dokumacı yaklaşık bir ay önce İl Başkanlığı'ndaki değişimle yönetime geldiğini söyleyerek, dün ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Dokumacı, toplantıya 80 kişiyi aşan bir talep olduğunu dile getirdi.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMASI GEREKEN YERDE OLMALI"

Göreve geldiğinde ilk olarak andımızı parti binamıza astıklarını söyleyen Dokumacı, “81 ilimizde andımız okundu. Partimizin kuruluş amaçlarından biri de Türkiye Cumhuriyeti’nin olması gereken yerlerde olması, andımızın tekrardan okutulması!” şeklinde konuştu.

"TANKPALET SAKARYA’DA OLMALI"

Tank palet konusundaki görüşmelerinde net olduklarını vurgulayan Dokumacı, “Tank paletin kesinlikle burada olması görüşündeyiz” dedi.

Köyüme Dokunma Platformu hakkında konuşan Başkan Dokumacı, “Bu çok önemli bir platform. Mahalleler ne yazdık ki mahalleye çevrildi ve tarımla ilgili çok büyük sıkıntılar var” ifadelerini kullandı.

 

"ÇOK FAZLA ŞİKAYET VAR"

Ada Hayat Projesi’ne değinen Bıçkıcı, “Ada Hayat’ın hayata geçirilme konusunda değişiklikler olmuş, yol trafik konusunda vatandaşlardan çok fazla şikayet var. Biz Büyükşehir’in projelerine karşı değiliz ve elimizden geldiğince destek de oluruz ama şu an da yaşanan mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"KAYNARCA'MIZ ZİYAN EDİLİYOR..."

Sözü ele alan Kaynarca ilçe başkanı Celal Sağır da, “Kaynarca’da devam eden altyapı çalışmaları bir süredir devam ediyor ama Büyükşehir belediyesinin beceriksizliği yüzünden Kaynarcamız ziyan ediliyor. Bir yıldır yollarımız toz duman içerisinde, vatandaşlarımız dükkanlarının kapısını dahi açamıyor, hem maddi hem sağlıksak açıdan sıkıntı yaşıyor, umarım vatandaşımız Büyükşehir’i bu beceriksizliğinden ötürü seçim zamanı cezalandırır” sözleriyle sitem etti.

Başkan Dokumacı da bu konuyu destekleyerek, “Turistler bu yolda mahvoldular ve çok kısa sürede yapılabilecek bir yoldu. Kaynarcalı hemşerilerimizi mağdur etmemek adına Ekrem Yüceye sesleniyoruz” dedi.

 

"SAKARYASPOR’UN DESTEKÇİSİYİZ"

Sakaryaspor gündemine de değinen Dokumacı, “En önemli gündemlerimizden biri de Sakaryaspor. Teknik direktör Şanlı’ya başarılar diliyoruz. Şu an kötü gidiyor gibi gözükse de toparlanacağına inanıyoruz her zaman yanlarında ve destekçisiyiz” şeklinde konuştu.

"TÜVASAŞ, TANKPALET GİBİ OLACAK"

Dokumacı, kendisine sorulan soruya yanıt niteliğinde Tüvasaş konusunu de gündeme getirmiş oldu. Özelleştirmenin düzgün kullanıldığında kötü bir şey olmadığını savunan Dokumacı, “Tankpaletin aynısı olacak bu yüzden devletin elinde olan bazı şeylerin özelleştirilmemesi gerekiyor. Tankpalet gibi olacaksa olmasın.” İfadelerini kullandı.

"İTTİFAKI ZATEN SEÇMEN SANDIKTA YAPAR"

Yerel seçimlere değinen Dokumacı, “81 ilde tek başımıza seçimlere gireceğiz aşkıyla kuruluş felsefemize döndük ne yazık ki sistem gereği kendimizi ifade etmek adına bir ortaklık yapmıştık. Şu anda 4 ilçede kazanacak adayımız belirlendi en kısa zamanda açıklayacağız” dedi. Büyükşehirde de görüşmelerinin devam ettiğini vurgulayan Dokumacı, “Çok güzel isimler geliyor kime oy verelim düşüncesi bu seçimlerde bizim için söz konusu olmayacak. İttifakı da zaten vatandaş sandıkta yapar.” dedi.

Adaylık düşüncesi olmadığını belirten Dokumacı, “İlçe başkanlıklarında ayın otuzuna kadar istifa etmeleri gerekiyor aday olacak isimlerden istifa gelecek” ifadelerini kullandı.

"NE YAZIK Kİ İLÇE BAŞKANIMIZ DİSİPLİNE VERİLDİ"

Dokumacı, “Genel başkanımızın kurultayda bir sözü var, artı disipline herkes uyacak. Herkes riyakata, teşkilata, partiye zarar verecek davranışlar konusunda herkesin buna uygun davranması gerekiyor.” sözlerini kullanarak ilçe başkanının ne yazık ki disipline verildiğini söyledi.

"SAKARYA’DA TEK KALE MAÇ BİTTİ"

Bu toplantıları haftada bir veya iki kere yapacaklarını dile getiren Dokumacı, “Sakarya’nın bütünüyle alakalı da esaslar verdik. Sakarya’da muhalefeti yapıcı şekilde yapacağız; doğruya doğru diyeceğiz, yanlışı da yüksek sesle söyleyeceğiz. Sakarya'da tek kale maç bitti.” dedi.