DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ihalesi yapılan  Sakarya Kaynarca Topçu Göleti Sulaması'nın inşaatı tamamlanarak 8 Kasım 2021'de geçici kabulünün yapıldığı belirtildi.

Projenin, Kaynarca ilçesinde bulunan Topçu, Birlik ve Ortaköy mahallelerini kapsadığı ve 3 bin 390 dekarlık bir alanda kapalı sistemle sulama yapıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu sulama projesinin henüz kesin kabulü yapılmamış olup, 1 yıl süreyle işletmesi yüklenici firma tarafından yapılmaktadır. Zaman zaman meydana gelen arıza ve aksaklıklar çözüme kavuşturulmaktadır. Söz konusu proje kapsamında sulama sezonunun başlamasıyla bazı sayaçlarda pillerin bittiği tespit edilmiş ve biten piller değiştirilmiştir. İşletme faaliyeti kapsamında sulama alanı içerisinde bulunan çiftçilere elektronik sayaç kartları dağıtılmış ve sulama ücretini yatıran çiftçilere su yükleme işlemi aralıksız devam etmektedir.

Bazı basın ve yayın kuruluşlarında çıkan Sakarya Kaynarca Topçu Göleti Sulaması inşaatına DSİ Genel Müdürlüğü bütçesinin yüzde 10'una tekabül eden ve gerçeklikten uzak olan 3 milyar lira harcandığı iddiası söz konusu değildir. Proje bünyesinde bugüne kadar fiyat farkı ve KDV dahil toplam 5 milyon lira ödeme yapılmıştır."

Admin

Advert