Yerel seçim hazırlıklarında iktidarı zorlayan konulardan biri de emekli maaşları. Seçim çalışmaları için sahaya çıkan partililerin emeklilerin yakınmalarını dikkate alarak ciddi bir zam yapılmasını dile getirdikleri belirtiliyor. Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, kulislerden edindiği bilgilere göre, emekli maaşlarına yüzde 50 oranında zam yapılacağını aktardı. Babacan'ın yazısından bir bölüm şöyle:

"AKP’nin, yerel seçim kampanyasının bir aracı olarak kullanmaya hazırlandığı ‘rutin’ maaş zammı, sahada çalışma yapan milletvekillerini çok yakından ilgilendiriyor. Çünkü ne zaman seçim bölgelerinden dönseler, emeklilerin tepkisini, fiyat artışlarından ve hayat pahalılığından yakınanları anlatıyorlar.

YÜZDE 50 İDDİASI

İktidar partisinde yeni yılda emekli maaşlarıyla ilgili çalışma başladı. Kulislerdeki iddiaya göre, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya çıkarılacak. Parti kurmayları, yılbaşında ortalama yüzde 50-52’lik bir zam beklediklerini dile getiriyorlar. Maliyenin direneceğini söyleyenlere göre bu oran yüzde 45 olacak.

EMEKLİ ÇİFTÇİLERE İKRAMİYE FORMÜLÜ

Çalışan emeklilere ikramiye verilmemesiyle ilgili tepkiler de bitmek bilmiyor. Buna bir de emekli çiftçiler eklenmişti. Cumhurbaşkanının talimatıyla emekli çiftçilere ikramiye ödenmesi formülünün bulunduğunu öğrendik. Bunun için yasal düzenleme gerekmediği, tebliğ yayınlayarak sorunun çözüleceği ifade ediliyor. Yakında düzelttikleri hatalarını ‘çiftçilere müjde’ diye duyururlarsa hiç şaşırmayın. Bu eksikliği öğrenen Cumhurbaşkanının ekibine kızdığını da anımsatalım."

Advert