Cumhurbaşkanı Erdoğan yapımına 2013 yılında başlanan Kaynarca Karasu yoluyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Ulaştırmada, görünce hayran olacaksınız, 60 kilometrelik Kaynarca-Karasu yolunun inşası biten 49 kilometrelik kısmını bugün açıyoruz, kalan kısmı da en kısa sürede tamamlıyoruz. Ben şimdi şöyle karşıma bakıyorum, muhteşem bir katılım var. Buraya gelene kadar zaten yollar sağ-sol tıklım-tıklım doluydu. Şimdi bu yolun tamamının hizmete girmesiyle bu güzergahtaki yolculuk 70 dakikadan 40 dakikaya inecek, böylece yılda vakitten 95 milyon lira, akaryakıttan 29 milyon lira tasarruf edilirken, karbon emisyonu da 6 bin ton azalacak. Bu önemli ulaşım projesinin Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Bu sözlerle 9 yıldır yapımı tamamlanmayan 60 kilometrelik yolun 49 kilometrelik kısmı hizmete açıldı. 

 

HALİT MOLLA’YI ANDI

 

Adapazarı bölgesinde Ermeni ve Rum çetelerine karşı destansı mücadele verildiğini belirten Erdoğan, Yunan işgali ve işbirlikçi yerli çetelerden söz etmedi. 

 

Erdoğan’ın Kaynarcalı milli mücadele kahramanı Halit Molla’dan da söz ettiği konuşmasında bölüm şöyle: “Ve Adapazarı bölgesi milli mücadelede işgal kuvvetlerinden yüz bulan Ermeni ve Rum çetelerine karşı destansı bir mücadele vermiştir. Böylece Adapazarı kendi gücü ve imkanlarıyla Sakarya Meydan Savaşından aylarca önce düşmanı bu topraklardan söküp atmıştır.

 

Halit Molla, İpsiz Recep ve Necati Bey başta olmak üzere Adapazarı savunmasının tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum.”

Advert