SAKARYA’YA GELİYOR
1987 yılında Kocaeli’nin Gebze İlçesinde kurulan; başta maden sektörü olmak üzere çimento ve enerji endüstrileri için ihtiyaca özel ağır makine imalatı üretimi yapan Ersel Ağır Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Sakarya’nın Kaynarca'da  kurulacak olan Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOMİOSB) yapacağı yatırımla üretim kapasitesini arttırarak bölgede büyük bir istihdam yaratmayı planlıyor. Çevreye duyarlı yönetim anlayışı ile yönetilen Ersel Ağır Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Kocaeli’nin Gebze İlçesinde bulunan TOSB Otomotiv Yan Sanayi OSB’de bulunan fabrikasının kapısını haberlisin.com’a açtı.

 



50 ÜLKEDE REFERANSI VAR
Haberlisin.com’da yayınlanan Sektör Özel programında Sevcan Arslan’ın sorularını yanıtlayan Ersel Ağır Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Ticaret Müdürü Tümay Başkale,” İçerisinde bulunduğumuz Ersel Ağır Makine’ de 16 senedir çalışmaktayım. 1987 kurulan Ersel Ağır Makine, hem ülkemizde hem dünya ölçeğinde madencilik ve cevher zenginleştirme sektörüne hizmet edip komple anahtar teslimi tesisler kurmuştur. 1987 yılından beri hem ülkemizde hem de yaklaşık 50 ülkede referansları var. Başta söylediğim gibi madencilik ve cevher zenginleştirme sektörleri kuruyoruz. Hem endüstriyel mineraller hem de metalik madenler ile ilgili tesisler kuruyoruz” ifadelerini kullandı.


FABRİKA KURAN FABRİKA: ERSEL
Ersel Ağır Makine’nin aslında fabrikalar kuran bir fabrika olduğunun altını çizen Tümay Başkale, “Ersel Ağır makine için ‘Fabrika kuran fabrika’ diyebiliriz. Çünkü bizim müşterilerimize arz ettiğimiz makineler kendi başına bir tesis. Her bir makine müşterinin hayaliyle başlayıp finalinde piyasaya ürün üreten bir fabrika haline geliyor. Ersel, burada yaptığı faaliyetlerin çok daha büyük ve hacimlilerini dünya çapında yapmak, dünya pazarında yer alabilmek için ve daha kapasiteli ürün üretebilmek için daha büyük bir alana ihtiyacı var. Şu anda Sakarya ‘daki OSB’ de bulunma sebebimiz kapasite artışı ve dünya pazarına hitap edebilmekle alakalı” dedi.

 



EN AZ 250 KİŞİLİK İSTİHDAM
Sakarya’da kurulacak olan fabrikalarının üretim kapasitesinin arttırılması kapsamında önemli bir adım olduğunun altını çizen Tümay Başkale, “Sakarya’daki yeni üretim tesisimizde en az 250 kişilik istihdam sağlayacağız. İhracat ve yerli pazara olan satışlarımız hem dünya pazarına hem de ülkemizdeki taleplerle göre değişiyor. İçinde bulunduğumuz sene ve yakın senelere ait yüzde 60 ihracatımız olduğunu söyleyebilirim. Daha büyük, daha hacimli bir yer ihtiyacımızdan yola çıkarak yeni fabrika kurmak hasıl oldu. Yeni Kuzey Marmara Yolu’nun Sakarya’ dan geçmesi, Sakarya’nın Marmara, İç Anadolu, İç Batı Anadolu, Karadeniz’ i bağlayan yollara entegre olmasıyla beraber deniz ulaşımı ile limanlara yakın olması ve içerisinde bulunduğumuz ilin OSB’lerinin dolu olması nedeni ile artık fabrikamızı Sakarya’da kuracağız” şeklinde konuştu.



“ŞEHİRLE ENTEGRE OLACAĞIZ”
Sakarya’da kurulacak fabrikayla birlikte şehirle entegre de olacaklarını belirten Tümay Başkale, “Sadece fabrika kurup geçemeyiz. İçerisinde bulunduğumuz OSB’nin hiçbir yatırımcısın da böyle düşündüğünü sanmıyorum. İçerisinde bulunacağımız il veya bölgeyle entegre olmadan, bütünleşmeden, istihdam yaratmadan, sosyal sorumluluk projelerinde bulunmada, yönetimlerle iş birliği içinde bulunmadan bu düşüncede olmak doğru değil. Burada da olduğu gibi zamanla orada bulunduğumuz andan itibaren mutlaka hem bölgeyle hem bölgenin yerel yönetimleriyle hem de diğer sosyal kuruluşlarla ilişkilerimiz olacaktır. Yarattığımız istihdamla beraber orada bulunan kişilerle beşerî olarak bir ilişki kuracağız” dedi.

 


“ÇEVRESEL ETKİLER ÖNCELİĞİMİZ”
Ersel Ağır Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda çok hassas davrandığını belirten Tümay Başkale, “Çevre kirliliği ve çevre sorunları sadece Ersel Ağır Makineyi değil içerisinde bulunduğumuz OSB’deki bütün kuruluşların ilk önceliklerinde biri olmalıdır. Günümüzde çevreyi görmezden gelip çevreyle ilgili tedbirler almadan üretim yapmak yasal sorumluluklar olmakla beraber çevreye karşı sorumluluklar doğrultusunda kabul edilebilir bir şey değil. Ersel, üretim yaparken bütün proseslerinde çevresel sorumlulukları dikkate alarak ilerler” ifadelerini kullandı.