MALİYETLER UÇTU

Sakaryalı üreticilerin artan maliyetlere katlanamadığı belirten Başkan Candemir, acil tedbir alınmadığı taktirde gerek süt, gerekse kırmızı et fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini söyledi. Candemir, “Süt üretici kar etmediği zaman ne yapacak? Mecburen hayvanını kesime yollayacak. Bunun sonucunda hem süt arzı hem de et arzında sıkıntılar olacak” dedi.

SEKTEYE UĞRUYOR

Başkan Candemir gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: Bu süreç zaten devam ediyor. Hem süt üretimi hem de kırmızı et üretimi sekteye uğradı. Yem fiyatları ve diğer girdiler konusunda hükümetin acil tedbir almasını bekliyoruz. Fiyatlarda yumuşama ve hayvansal üretimin yeniden canlanmasını istiyorsak girdi maliyetlerine el atılması gerekir.

NASIL ÜRETECEK?

Bu maliyetlerle üretim yapıldığında tüketicilerimiz ucuz et ve süt ürünlerine nasıl ulaşacak? Üretici destekten çok maliyetlerin düşürülmesini bekliyor. Bunlar çok zor şeyler değil. Bu hem üreticiyi hem de vatandaşı rahatlatacaktır. Üretici ne olacağını kestiremediği maliyet artışları karşısında nasıl üretime devam edecek, nasıl geleceğini planlayacak? / Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi’nden Erhan Tandoğan’ın haberi…

Advert