CENGİZ KURTOĞLU KONSERİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Murat Kefli, daha önce 28 Mayıs tarihinde yapılacak yağlı pehlivan güreşlerinin iptal edildiğini duyurdu. Güreşlerin iptal edildiğini ancak konser ve yemek yarışması gibi çeşitli etkinliklerin yapılacağını belirten Murat Kefli, “Tasavvuf gösterisi ve müzikleri, Cumartesi ve pazar geceleri 2 ayrı sanatçının çıkacağı konserler yapılacak. Cengiz Kurtoğlu’nun finansmanını ağamız Seyfettin Selim finanse edecek. Mehteran gösterisi ve diğer gösteriler olacak. 2 Yıllık sıkıntılı bir süreçten sonra bir nebze de olsa halkımızı hareketlendirirsek iyi olacak düşüncesindeyiz” diye konuştu. 

 

Dört gündem maddesinin bulunduğu toplantıda ilk gündem maddesi Belediye personelinin meslekte yükselebilmesi, derece almasıyla ilgili mevzuata uygun karar oy birliği ile alındı. 

 

SAADET PARTİSİ KARŞI OY KULLANDI

Gündemin ikinci maddesinde Kaynarca Hatipler Mahallesi Mesleki ve Teknik Lise karşısındaki 801 Ada, 25 Parsel numaralı arazi 25 yıllığına kadar Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne SASKİ tahsis edilmesi konusu görüşüldü, Saadet Partisi Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Tan ve Seçkin Kanyılmaz kiralamanın çok uzun vadeli olmasına itiraz ederek red oyu kullandılar ve şerh düşülmesini istediler. Karar AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

 

TARLA SATIŞ YETKİSİ VERİLDİ

Gündemin üçüncü maddesinde Söğütlü Tokmaklıdere köyünde Kaynarca Belediyesi’ne ait 19. 452 ve 1.154 metrekarelik 2 adet tarlanın satışı için Belediye Başkanı ve Encümenine yetki verilmesi konusu oylandı, oy birliği ile satış yetkisi verilmesine karar verildi. 

 

BÜTÇE OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK

Son gündem maddesinde Belediye’nin 2021 mali yılına ait bütçe gelir gider kesin hesabına ilişkin bilgiler açıklandı. 2021 Yılı gelir tahakkukunun 28 milyon 730 bin lira, bu tahakkukun 24 milyon 603 bin lirasının tahsil edildiği belirtildi. Tahsil edilemeyen 4 Milyon 116 milyon lira tahsil edilmek üzere 2022 yılına devredildi. 2021 Yılında 23 Milyon gider tahakkuku yapıldığı bilgisi verildi. Gündem maddesi oylanarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Konu ile ilgili hazırlanacak rapor 18 Mayıs tarihinde toplanacak olağanüstü Meclis Toplantısı’nda görüşülecek. Mayıs ayı toplantısına 6 Meclis Üyesi katılmadı. - SEDAT BALTA

Admin

Advert