Geçtiğimiz günlerde Karasu-Kocaali’den başlayan birlik sesi geniş yankı bularak tüm kuzey bölgesine ulaştı. Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği kuzey bölge başkanları, SESOB Başkanı Hasan Alişan’ın katılımıyla Ferizli’de bir araya geldi.

Toplantıya, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ferizli Esnaf Odası Başkanı Bahattin Paşalı, Ferizli Şoförler Odası Başkanı Fazlı Demirci, Ferizli Esnaf ve Sanatkar Kredi kefalet Kooperatif Başkanı Nurettin Samsa, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Yıldız, Söğütlü Şoförler Odası Başkanı Şerafettin Gülerce, Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Karasu Şoförler Odası Başkanı Kerim Uyar, Karasu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Fatih Eşkin, Kocaali Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Yılmaz, Kocaali Şoförler Odası Başkanı Zeki Sargın katıldı.

KUZEYE VEKİL

Kahvaltıda bir araya gelen başkanlar, "Kuzey bölgesine sahip çıkacak, STK’ları dikkate alacak, bölgenin hassasiyetlerini gözetecek, Ankara’da TBMM’de Sakarya’yı bangır bangır gündeme getirecek ve Kuzey bölgesinin makus talihini yenecek siyasetçiler istiyoruz. Hangi siyasi parti bu bölgenin siyasetçisini seçilebilecek sıraya koyarsa bizler onun seçilmesi için gayret edeceğiz" dedi.

KUZEYİN SORUNLARI

Kahvaltının ardından ev sahibi olarak bir konuşma yapan Ferizli Esnaf Odası Başkanı Bahattin Paşalı, “Sakarya’nın Kuzey bölgesi ilçelerimiz Turizm, tarım ve sanayi açısından önemli bölge olmasına rağmen ilçelerimizi temsil etme noktasında hiçbir siyasi parti listelerinde seçilecek yerlerde yer almamıştırlar. “Sakarya’nın kuzey bölgesi adeta siyasette yok sayılmıştır” Sakarya kuzey bölgesi olarak gerekli ihtiyaç duyduğumuz yatırımları yeteri kadar alamamıştır. “karasu, Kocaali, Ferizli, Söğütlü ve Kaynarca ilçelerimizin içinde bulunduğu Sakarya kuzey bölgesi olarak gerek tarım gerekse turizm ve sanayi olarak ülkemize büyük katma değer sağlamaktadır. Fakat bu sağladığı katkının karşılığını yeteri kadar alamamaktadır. Devletimiz bugün ülkenin en ücra köşelerinde duble yol ve havaalanı yapabilecek güçte olduğunu kanıtlamıştır. “Kuzeyimizin bu yatırımlara ulaşamamasının en büyük nedeni bölgemizde temsil edecek bölgenin sorunlarına hakim burada yetişmiş yeteri kadar milletvekillerimiz TBMM ‘de bulunmamasıdır. Bölgemiz ülkemizin en yoğun göç alan yerlerin başında yer almaktadır bölgemizde okullaşma ihtiyacı tam olarak karşılanmamaktadır. Bölgemiz için gerekli olan yeni okulların yatırım planına alınması ayrıca bölgemizde bir ihtisas Üniversitesinin kurulması acilen ihtiyaçtır. Ayrıca bölgemizin kanayan yarasının başında olan enerji nakil hatlarımız her türlü hava koşullarında yaşanan kesintiler bölgemizdeki tüm yaşamı olumsuz etkilemekte ve bölge halkımızı mağdur etmektedir. Tüm bu sorunlarımızın çözümünü sağlayacak bölgemize her türlü platformda savunacak gerekli hizmet takibini yapabilecek TBMM’de bölgemizin gözü kulağı olacak sorgusuz sualsiz kapısını çalabileceğimiz birileri olmalı. Seçime girecek tüm siyasi partilerden bölgemizden çıkacak aday adayları içerisinde seçilebilecek yerlerde sıraların verilmesini beklemekteyiz. Bugün burada toplanmamızın nedeni bölgemizden milletvekillerinin mecliste görebilme konusunda ne kadar kararlı olduğumuzu belirtmek amacıyla Sakarya kuzey bölgesi sivil toplum kuruluşları olarak listelerinde seçilebilir yerde bölgemizde milletvekili aday adayı gösteren partileri destekleyeceğimizi belirtiyoruz. “ diye ifade etti.

Toplantı günün anısına birlikte çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.

Advert